Οι μαθητές της Θεσσαλονίκης γνώρισαν τη Γυμναστική, μέσα από την 1η Μαθητιάδα

Τον ξεχωριστό κόσμο της Γυμναστικής γνώρισαν δεκάδες μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίων από τον νομό Θεσσαλονίκης, μέσα από την 1η Περιφερειακή Μαθητιάδα Αθλητισμού και Πολιτισμού Κεντρικής Μακεδονίας 2017, η οποία περιλάμβανε παρουσιάσεις προγραμμάτων ενόργανης και ρυθμικής, το διήμερο 24-25 Μαΐου στο Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας, με την έγκριση της Ε.Γ.Ο. και με την αρωγή της Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε..

Μαθητές από Γυμνάσια της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης, στην πλειοψηφία τους χωρίς καμία προηγούμενη αγωνιστική επαφή με την ενόργανη ή τη ρυθμική, είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μία πρωτόγνωρη εμπειρία, παρουσιάζοντας απλά προγράμματα (επιπέδου προαγωνιστικών κατηγοριών) στην αίθουσα «Ι. Μελισσανίδης». Παράλληλα, εμπειρότεροι αθλητές από συλλόγους εκτέλεσαν ανάλογα προγράμματα επιδείξεων.

Την 1η Περιφερειακή Μαθητιάδα Αθλητισμού και Πολιτισμού Κεντρικής Μακεδονίας 2017, που περιλαμβάνει μία σειρά από Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά αθλήματα, συνδιοργανώνει από τις 23 έως τις 26 Μαΐου η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και στο πλαίσιο των Αγώνων ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ, μαζί με το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και με την στήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Δήμου Καλαμαριάς, του Δήμου Θέρμης και των ΣΕΦΑΑ-ΤΕΦΑΑ του Α.Π.Θ..