Διεθνές Συνέδριο: «Η πρόληψη του αιφνίδιου θανάτου & η εξασφάλιση της υγείας του αθλητή»

Το Ελληνικό Κέντρο Αθλητικών Ερευνών (ΕΚΑΕ – ΟΑΚΑ) και η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία (ΕΚΕ) διοργανώνουν, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, διεθνές επιστημονικό συνέδριο με θέμα «Η πρόληψη του αιφνίδιου θανάτου & η εξασφάλιση της υγείας του αθλητή».

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Μαΐου και το Σάββατο 13 Μαΐου, στο Μουσείο Ακρόπολης, περιλαμβάνοντας ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα θεματολογία.

Ακολουθεί η αναλυτική περιγραφή – πρόσκληση εκ μέρους του Διευθυντή του ΕΚΑΕ, Αλέξανδρου Καποδίστρια:

«Ο αιφνίδιος θάνατος των αθλητών δεν έχει ως αιτία τις αθλητικές δραστηριότητες, ωστόσο αποτελεί τον κορυφαίο κίνδυνο για τους αθλητές και αθλήτριες οι οποίοι πιθανόν έχουν κάποια προδιάθεση. Ως εκ τούτου η αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου, με τη διενέργεια συγκεκριμένων ιατρικών – καρδιολογικών προληπτικών ελέγχων, πρέπει να γίνει ο πλέον σημαντικός στόχος των ιατρικών ελέγχων των αθλητών. Αντίστοιχη σημασία πρέπει να δοθεί στην παροχή πρώτων βοηθειών στην περίπτωση της εκδήλωσης τέτοιου περιστατικού σε αθλητικό χώρο.
Τα ζητήματα αυτά απασχολούν το Συνέδριό μας, στο οποίο σας έχουμε προσκαλέσει και θα γίνει στις 12-13 Μαΐου στο Μουσείο της Ακρόπολης.
Παρακαλούμε θερμά όπως ενημερώσετε για αυτό το τεχνικό και ιατρικό επιτελείο της Ομοσπονδίας σας, καθώς και όλα τα μέλη σας.
Για την υποδοχή και την καλύτερη εξυπηρέτησή σας παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για την παρουσία σας σε αυτή την ηλεκτρονική διεύθυνση ή στο τηλέφωνο του Συνεδρίου που αναγράφεται στο πρόγραμμα του.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει».

Δείτε ΕΔΩ το αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου