Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης: «Πέτυχα αυτό που ονειρευόμουν από παιδί…»

Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης μπήκε στο εκλεκτό «κλαμπ» των Ελλήνων φιναλίστ σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ενόργανης και πλέον ατενίζει με περισσότερη πίστη και αισιοδοξία το μέλλον, φιλοδοξώντας να καθιερωθεί στη διεθνή ελίτ των κρίκων…

«Ήταν ο πρώτος μεγάλος τελικός στην καριέρα μου, πήρα την 6η θέση και είμαι πολύ χαρούμενος. Περιμένουμε περισσότερα στο μέλλον, κυνηγάμε πάντοτε το καλύτερο. Η ελληνική γυμναστική έχει πολύ μέλλον μπροστά της, υπάρχουν παιδιά που δουλεύουν σκληρά και έχουν μεγάλες δυνατότητες. Μπορούμε να φέρουμε πολύ μεγάλες επιτυχίες», δήλωσε ο 25χρονος πρωταθλητής κατά την επιστροφή της Εθνικής ομάδας από το Κλουζ.

Παραδέχθηκε, μάλιστα, ότι μια τέτοια διάκριση την ποθούσε από μικρός. Από τότε, που όντας 12χρονος ταλαντούχος αθλητής είχε ζήσει ως θεατής μέσα από το κλειστό του ΟΑΚΑ τον θρίαμβο του Δημοσθένη Ταμπάκου στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας:
«Μια τέτοια διάκριση ήταν κάτι που ονειρευόμουν και ήθελα από πολύ μικρός! Από τότε που άρχισα να καταλαβαίνω τι είναι η γυμναστική. Νομίζω πως όλοι το ονειρευόμαστε, όσο κι αν δεν το παραδέχεται κάποιος: Να μπει σ’ έναν τελικό ευρωπαϊκού ή παγκόσμιου πρωταθλήματος, να πάει στους Ολυμπιακούς…»

Ο Κωνσταντινίδης υπογράμμισε επίσης την σημασία του να μοιράζεται το ίδιο γυμναστήριο με τον Λευτέρη Πετρούνια: «Είναι μεγάλη τιμή και τεράστια χαρά το να γυμνάζομαι μαζί με τον Λευτέρη, που είναι ένας ζωντανός θρύλος της γυμναστικής! Είναι είδωλο για πολλούς αθλητές, σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και το να προπονείσαι καθημερινά μαζί του αποτελεί πολύ μεγάλο προνόμιο. Ιδιαίτερα για μένα, που επίσης είμαι σπεσιαλίστας των κρίκων, το να βλέπω τον Λευτέρη με βοηθά να διορθώνω τα λάθη μου. Είναι σπουδαίο πράγμα το να δουλεύεις με τον καλύτερο!»

Καταλήγοντας, απεύθυνε ένα «ευχαριστώ» σε εκείνους που είχαν την καθοριστικότερη συνεισφορά στην πορεία προς τη διεθνή καταξίωση:
«Θέλω να πω ένα μεγάλο ‘ευχαριστώ’ στην οικογένειά μου για την στήριξή της όλα αυτά τα χρόνια, στον προπονητή μου Γιώργο Αγγέλου, με τον οποίο έχουμε περάσει πολλά μαζί τα τελευταία πέντε χρόνια που με καθοδηγεί, στους διατροφολόγους μου Στάθη Βασιλείου και Σταμάτη Μουρτάκο για όλη τη βοήθεια που μου προσφέρουν έτσι ώστε να έρθει αυτό το αποτέλεσμα, καθώς βέβαια και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας μας κ. Θανάση Βασιλειάδη, που κάνει πολύ μεγάλες προσπάθειες για να έχουμε την καλύτερη δυνατή προετοιμασία, παρ’ όλες τις δυσκολίες. Τέλος, θέλω να πω ένα μεγάλο ‘μπράβο’ σε όλα τα παιδιά της ελληνικής αποστολής και ειδικά στον Λευτέρη Πετρούνια. Εύχομαι να μπορέσουμε να πετύχουμε ακόμα περισσότερα στις επόμενες μεγάλες διοργανώσεις».