Συγχαρητήρια στον Πετρούνια από την Πολιτειακή ηγεσία

«Βροχή» συγχαρητήριων τηλεγραφημάτων, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο της Βουλής και τον Υφυπουργό Αθλητισμού, μεταξύ άλλων, δέχθηκε ο Λευτέρης Πετρούνιας μετά το νέο κατόρθωμά του στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης του Κλουζ.

Στο συγχαρητήριο τηλεγράφημα που απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, αναφέρει: «Η νέα τεράστια επιτυχία σας, σας κατατάσσει πλέον στην κορυφή του παγκόσμιου αθλητισμού και σε συνδυασμό με το πάντοτε υποδειγματικό ήθος σας, σας καθιστά εμβληματικό παράδειγμα για την νέα γενιά του Τόπου μας, και όχι μόνο. Θερμά συγχαρητήρια».

tsipras_twitter_petrounias_clujΟ Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, συνεχάρη τον πρωταθλητή της γυμναστικής τονίζοντας: «O Λ. Πετρούνιας συνεχίζει αήττητος την εντυπωσιακή του πορεία. Θερμά συγχαρητήρια για την κατάκτηση του χρυσού & για τα ρεκόρ που καταγράφει!»

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης συνεχάρη τον τρις πρωταθλητή Ευρώπης των κρίκων, με την ακόλουθη δήλωση: «Ο νέος άθλος του Λευτέρη Πετρούνια, το τρίτο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο στους κρίκους σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής, στο Κλουζ της Ρουμανίας, επιβεβαιώνει το μεγάλο ταλέντο, τη σκληρή δουλειά και την αγωνιστικότητα του πολυνίκη πρωταθλητή μας.
Το μεγάλο του επίτευγμα ως ο δεύτερος αθλητής των τελευταίων εξήντα χρόνων, ο οποίος μετά το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες κατακτά συνεχώς νέες κορυφές στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, τον κατατάσσει στις πολύ μεγάλες αθλητικές προσωπικότητες παγκοσμίως και στους καλύτερους αθλητές στην ιστορία των κρίκων.
Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων θερμά συγχαρητήρια στον πολυνίκη Λευτέρη Πετρούνια, στον προπονητή και την Ομοσπονδία του. Οι άθλοι του μας κάνουν όλους περήφανους».

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Γιώργος Βασιλειάδης, απέστειλε τα συγχαρητήριά του στον Λευτέρη Πετρούνια για το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στη Ρουμανία, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Το τρίτο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που κατέκτησε ο Λευτέρης Πετρούνιας αποδεικνύει για μια ακόμη φορά την τεράστια κλάση του. Τα θερμά μου συγχαρητήρια στον σπουδαίο Έλληνα γυμναστή μας για το νέο του κατόρθωμα που επιβεβαιώνει ότι είναι ένας εκ των κορυφαίων αθλητών στην κατηγορία του σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο Λευτέρης Πετρούνιας συνεχίζει να κρατά ψηλά την ελληνική σημαία και να γεμίζει χαρά και περηφάνεια όλους τους Έλληνες».