Όλο το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης, «ζωντανά» στις οθόνες σας

«Ζωντανή» κάλυψη, μέσω live stream, θα έχει ολόκληρο το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής του Κλουζ, συμπεριλαμβανομένων των προκριματικών, από το πρωί της Τετάρτης (19/04). Όλα τα αγωνίσματα θα μεταδοθούν απευθείας, μέσα από την πλατφόρμα της Eurovision, στον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.eurovisionsports.tv/ueg/live.html?id=85
Οι τελικοί οργάνων του Σαββατοκύριακου θα μεταδοθούν «ζωντανά» και τηλεοπτικά, από την ΕΡΤ2.

*Ανάρπαστα έγιναν τα εισιτήρια για το τριήμερο των τελικών, που έχουν εξαντληθεί εδώ και εβδομάδες. Τόσο την Παρασκευή όσο και το Σαββατοκύριακο, η «Σάλα Πολιβαλέντα» αναμένεται να είναι κατάμεστη από 5.000 φιλάθλους, ως επιβεβαίωση της ξεχωριστής αγάπης των Ρουμάνων για το «εθνικό τους άθλημα».
Παρά την σοβαρή αγωνιστική κρίση των τελευταίων ετών και την αποτυχία στο Ρίο, όπου έμεινε εκτός Ολυμπιακού βάθρου για πρώτη φορά από το 1972 και δεν είχε καν εκπροσώπηση στο ομαδικό γυναικών, η Ρουμανία δεν παύει να αποτελεί σημείο αναφοράς για την παγκόσμια ενόργανη γυμναστική, η οποία της έχει χαρίσει συνολικά 72 Ολυμπιακά μετάλλια, πολύ περισσότερα από οποιοδήποτε άλλο άθλημα.

*Το φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα σημάνει την επιστροφή του θεσμού στη Ρουμανία, έπειτα από 60 ολόκληρα χρόνια. Το 1957 είχε πραγματοποιηθεί στο Βουκουρέστι η πρώτη αντίστοιχη διοργάνωση της κατηγορίας γυναικών, με την ονομασία «1ο Ευρωπαϊκό Κύπελλο».

*Τρεις «χρυσοί» Ολυμπιονίκες του Ρίο, με επικεφαλής τον Λευτέρη Πετρούνια, δίνουν λάμψη στη διοργάνωση. Εκτός από τον Έλληνα «άρχοντα των κρίκων», παρόντες στη ρουμανική πόλη δηλώνουν επίσης ο Ουκρανός κάτοχος του Ολυμπιακού τίτλου στο δίζυγο, Ολέγκ Βερνιάιεφ, καθώς και η Ολλανδή θριαμβεύτρια του Ρίο στη δοκό, Σάνε Βέφερς.
Πρόσθετη αίγλη δίνουν ο Ολυμπιονίκης του 2012 στον πλάγιο ίππο, Ούγγρος Κρίστιαν Μπέρκι, καθώς και οι πρωταθλητές που επιστρατεύτηκαν για να κρατήσουν ψηλά την «οικοδέσποινα» Ρουμανία: Η 30χρονη τρις «χρυσή» Ολυμπιονίκης της Αθήνας Καταλίνα Πονόρ, η 21χρονη Λαρίσα Γιορντάκε που ήταν μέλος της «χάλκινης» ρουμανικής ομάδας στο Λονδίνο το 2012, αλλά και ο 37χρονος Μαριάν Ντραγκουλέσκου, κάτοχος τριών Ολυμπιακών μεταλλίων, οκτώ παγκόσμιων τίτλων και εννιά ευρωπαϊκών.