Δυναμική επάνοδο στο παγκόσμιο θα επιδιώξει ο Μάρας

Η 13η συμμετοχή σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών δεν αποδείχθηκε τυχερή για τον Βλάση Μάρα, που πλήρωσε υψηλό τίμημα για ένα μικρό λάθος, πέφτοντας από το μονόζυγο και χάνοντας την ευκαιρία για άλλη μία διάκριση στον θεσμό που του έχει δώσει τις περισσότερες χαρές.

Ο υπερπρωταθλητής Ευρώπης, με τους πέντε τίτλους, τα συνολικά οκτώ μετάλλια, αλλά και τις δέκα παρουσίες σε τελικούς του μονόζυγου από το 2002 και εξής, περιορίστηκε στο Κλουζ στην πλασματική 28η θέση με 12,966 βαθμούς, αφού η κατά τα άλλα άψογη εκτέλεση του προγράμματός του δεν γινόταν να καλύψει την πτώση που είχε προηγηθεί.
Για τον Μάρα, αυτή ήταν η πρώτη εμφάνιση μετά τους Ολυμπιακούς του Ρίο, καθώς δεν είχε μπορέσει να συμμετάσχει σε κάποιον από τους φετινούς αγώνες προετοιμασίας.

«Ήρθε η πτώση, σε μια άσκηση που μου είναι γνωστή. Αν δεν είχα κάνει αυτό το λάθος, θα ήμουν άνετα στον τελικό, παρότι το πρόγραμμα που είχα εδώ δεν είναι κάτι το σπουδαίο. Είναι απλά η βάση αυτού που θα ακολουθήσει. Υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που πρέπει να διορθωθούν, μέσα από την προπόνηση και την συμμετοχή σε πολλούς αγώνες», τόνισε ο 33χρονος πρωταθλητής, που σκοπεύει να προσθέσει δύο ιδιαίτερα απαιτητικές ασκήσεις στο πρόγραμμά του, με στόχο να επανέλθει δριμύτερος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μόντρεαλ (2-8 Οκτωβρίου).

«Το κυριότερο ενδιαφέρον μου για φέτος, ήταν και είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Στόχος μου είναι να βρεθώ σε τελικό και να διεκδικήσω μετάλλιο σε παγκόσμιο για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό και θα κάνω τα πάντα για να τον εκπληρώσω», είπε ο δις πρωταθλητής κόσμου (2001, 2002), ο οποίος συμμετείχε για τελευταία φορά σε έναν τελικό παγκοσμίου το 2007.

Ο Βλάσης Μάρας συμπλήρωσε, τέλος, ότι η ελληνική ενόργανη μπορεί να φέρει ακόμα περισσότερες επιτυχίες και να αναδείξει νέους πρωταγωνιστές, αρκεί να τύχει της ανάλογης στήριξης: «Υπάρχουν οι δυνατότητες να διεκδικήσουμε διακρίσεις και με άλλους αθλητές, όπως δείχνει και η περίπτωση του Κωνσταντινίδη. Αν όλα γινόντουσαν σωστά, σίγουρα θα ήμασταν πολύ ψηλότερα ως αθλητές και ως Εθνική ομάδα, αλλά όταν τα πράγματα αφήνονται στη μοίρα τους προσπαθούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο».

Το πρόγραμμα του Βλάση Μάρα στο μονόζυγο (λήψη μέσα από το στάδιο):

Απόσπασμα από το πρόγραμμα του Βλάση Μάρα στο μονόζυγο (όπως μεταδόθηκε τηλεοπτικά):