Διπλή ατυχία για Μιλλούση και Πλυτά στη Ρουμανία (videos)

Άδοξο φινάλε είχε η προσπάθεια της Βασιλικής Μιλλούση και της Βάλιας Πλυτά στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής του Κλουζ, αφού οι πτώσεις δεν τους επέτρεψαν να διεκδικήσουν το εισιτήριο για τους τελικούς οργάνων.

Οι προσδοκίες των δύο Ελληνίδων αθλητριών «θάφτηκαν» στο χιόνι που έχει σκεπάσει από χθες το βράδυ τη ρουμανική πόλη, αφήνοντάς τους πικρή γεύση, καθώς αμφότερες ένιωθαν έτοιμες για να μπουν στην προνομιούχο οκτάδα, σε δοκό ισορροπίας και ασύμμετρους ζυγούς αντίστοιχα.

Δείτε όλα τα βίντεο από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, στο κανάλι της Ε.Γ.Ο. στο YouTube

Για τη Βασιλική Μιλλούση, τη μεγαλύτερη σε ηλικία αθλήτρια της διοργάνωσης, που αποτελεί σημείο αναφοράς για τη διεθνή ενόργανη, ο αγώνας τελείωσε πριν καν αρχίσει: Μία πτώση στην είσοδο του προγράμματός της στη δοκό, την έβγαλε κατευθείαν νοκ άουτ από τη διεκδίκηση της πρόκρισης, παρότι «έβγαλε» ικανοποιητικά το υπόλοιπο πρόγραμμά της. Η βαθμολογία της ήταν 14,600 β., που τη φέρνει στη 14η θέση έως τώρα, ενώ απομένουν να αγωνιστούν οι αθλήτριες του 4ου και τελευταίου προκριματικού ομίλου.

Εντελώς αντίθετα κύλησε ο αγώνας για τη Βάλια Πλυτά, που παρουσίασε ένα εκπληκτικό πρόγραμμα με έξι πετάγματα στους ασύμμετρους ζυγούς, τα «έπιασε» όλα με εντυπωσιακό τρόπο, αλλά δεν πήρε την κατάλληλη στήριξη στο έκτο από αυτά και είχε αναπόφευκτα πτώση. Εκεί τελείωσαν όλα και τελικά περιορίστηκε στους 12,066 βαθμούς, κερδίζοντας πάντως το θερμό χειροκρότημα όλων των φιλάθλων στην «Σάλα Πολιβαλέντα», οι οποίοι αναγνώρισαν την αξία της και τη δυσκολία του προγράμματός της.

Η Πλυτά συμμετείχε επίσης στη δοκό, χωρίς προσδοκίες διάκρισης, όπως και η Μιλλούση στους ασύμμετρους ζυγούς, όπου ουσιαστικά έκανε προθέρμανση πριν από το αγαπημένο της όργανο, έχοντας πάντως και εκεί πτώση (10,733 β.).

Οι οκτώ φιναλίστ σε καθένα από τα όργανα, καθώς και οι 24 φιναλίστ του σύνθετου ατομικού, στο οποίο ελπίζει να προκριθεί η Αργυρώ Αφράτη (είναι 20ή μέχρι στιγμής), θα προκύψουν μετά τη διεξαγωγή του 4ου τελευταίου ομίλου του προκριματικού, που ολοκληρώνεται στις 20:30 ώρα Ελλάδας.

Δηλώσεις των Ελληνίδων αθλητριών

Βασιλική Μιλλούση: «Πήγα να κάνω το πρόγραμμά μου στη δοκό δυνατά, αλλά έπεσα. Όταν πέφτεις στην είσοδο, δεν έχεις κάτι άλλο να κάνεις μετά…».

Βάλια Πλυτά: «Εκτέλεσα όπως έπρεπε το πιο δύσκολο κομμάτι του προγράμματός μου και ήρθε το λάθος στο ευκολότερο κομμάτι… Μου ‘βγήκαν’ και τα έξι πετάγματα, αλλά στο τελευταίο δεν πήρα την σωστή στήριξη και έπεσα. Αν είχα αποφύγει την πτώση θα ήμουν μέσα στην οκτάδα του τελικού, ή πάρα πολύ κοντά σ’ αυτήν στη χειρότερη περίπτωση».

Δείτε όλα τα βίντεο από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, στο κανάλι της Ε.Γ.Ο. στο YouTube

Το πρόγραμμα της Βασιλικής Μιλλούση στη δοκό ισορροπίας:

Το πρόγραμμα της Βάλιας Πλυτά στους ασύμμετρους ζυγούς, μέχρι το σημείο της πτώσης:

Ολόκληρο το πρόγραμμα της Βάλιας Πλυτά στους ασύμμετρους ζυγούς (λήψη μέσα από το στάδιο):

Το πρόγραμμα της Βασιλικής Μιλλούση στους ασύμμετρους ζυγούς:

Το πρόγραμμα της Βάλιας Πλυτά στη δοκό ισορροπίας: