Τα ρεκόρ του Κλουζ: 50 ώρες τηλεοπτικής μετάδοσης, ονομαστικός χορηγός και… αρκετό κρύο

Με πολλή βροχή και αρκετό κρύο ξεκίνησε η διοργάνωση στην πρωτεύουσα της Τρανσυλβανίας και μάλιστα η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει ακόμα περισσότερο μέσα στο επόμενο διήμερο, υποχωρώντας μέχρι τους -2 βαθμούς Κελσίου!

*Παρούσα στους αγώνες, με την ιδιότητα της επίσημης πρέσβειρας του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, είναι η εμβληματική Νάντια Κομανέτσι (φωτογραφία), η οποία εκτός των άλλων αποτελεί την πολυνίκη του θεσμού στην ιστορία της ρουμανικής ενόργανης, με εννιά χρυσά μετάλλια σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, όσα έχει και ο Μαριάν Ντραγκουλέσκου στην κατηγορία των ανδρών.

*Εντυπωσιακά είναι τα μεγέθη της τηλεοπτικής παραγωγής των αγώνων, αφού η ρουμανική δημόσια τηλεόραση TVR πρόκειται να μεταδώσει συνολικά 50 ώρες προγράμματος, πρωτοπορώντας σε αρκετούς τομείς: Για πρώτη φορά στα χρονικά του θεσμού πρόκειται να καλυφθούν «ζωντανά» ακόμα και οι προκριματικοί ενός ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ενώ η TVR είχε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση ακόμα και στην επίσημη προπόνηση της κατηγορίας γυναικών, την Τρίτη (18/04).
Ξεχωριστό ρόλο σε όλη αυτή την παραγωγή θα έχει η δις «χρυσή» Ολυμπιονίκης της Αθήνας (στο άλμα και στο ομαδικό), Μόνικα Ρόσου, η οποία πλέον εργάζεται ως παρουσιάστρια στη ρουμανική τηλεόραση.

*Οι χορηγίες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του σύγχρονου αθλητισμού και η ευρωπαϊκή γυμναστική ακολουθεί τον δρόμο της εξέλιξης, έχοντας για πρώτη φορά ονομαστικό χορηγό σ’ ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης. Το επίσημο όνομα της διοργάνωσης συνοδεύεται από εκείνο της “Petrom”, μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες πετρελαιοειδών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, η οικονομική υποστήριξη της οποίας έκανε εφικτή την ανάληψη των αγώνων.