Πανηγυρική διπλή πρόκριση για Πετρούνια και Κωνσταντινίδη στο ευρωπαϊκό! (videos)

Άλλοι δύο… κρίκοι προστέθηκαν στην αλυσίδα των επιτυχιών της ελληνικής γυμναστικής, χάρη στους Λευτέρη Πετρούνια και Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη, οι οποίοι εντυπωσίασαν στην αυλαία του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ενόργανης του Κλουζ, παίρνοντας αμφότεροι πανηγυρικά την πρόκριση για τον τελικό των κρίκων!

Η οκτάδα των φιναλίστ στους κρίκους

Η οκτάδα των φιναλίστ στους κρίκους

Ο Λευτέρης Πετρούνιας, που έχει συμπληρώσει έναν χρόνο χωρίς ήττα, απέδειξε ότι πηγαίνει ολοταχώς για τον τρίτο συνεχόμενο ευρωπαϊκό τίτλο του: Με την υψηλότερη βαθμολογία του προκριματικού (15,366 β., σε πρόγραμμα με συντελεστή δυσκολίας 6,30), έχοντας ως μοναδική ατέλεια ένα μικρό βηματάκι στην έξοδο, έκλεισε ραντεβού για τον τελικό του Σαββάτου (22/04), όπου αναμένεται να λάμψει ξανά…
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο πλησιέστερος αντίπαλός του, ο Αρμένιος Αρτούρ Τοβμασιάν, έμεινε 0,333 β. μακριά, έχοντας 15,033 βαθμούς.

Παρών στον τελικό των κρίκων θα είναι και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, ο οποίος έκανε εξαιρετική εμφάνιση και πήρε 14,700 β. (συντελεστής 6,00), που του έδωσαν την 8η θέση και του χάρισαν το εισιτήριο για την προνομιούχο οκτάδα, έστω και οριακά.

Αντίθετα, ο Βλάσης Μάρας στάθηκε άτυχος, καθώς δεν κατάφερε να πιάσει την μπάρα στο πρώτο του πέταγμα, σ’ ένα κατά τα άλλα πολύ καλό πρόγραμμα, με συνέπεια να μείνει στους 12,966 βαθμούς (28ος). Για τον ρέκορντμαν νικών στο θεσμό, αυτή ήταν η πρώτη εμφάνιση μετά τους Ολυμπιακούς του Ρίο, αφού δεν μπόρεσε να συμμετάσχει σε κάποιον από τους φετινούς αγώνες προετοιμασίας.

Η πολυπόθητη πρόκριση δεν ήρθε ούτε για τους τρεις υπόλοιπους εκπροσώπους της Εθνικής ανδρών, παρά τις θετικές τους εμφανίσεις, αφού κάποια μικρά λάθη τους στοίχισαν ακριβά.
Ο πρωτοεμφανιζόμενος στο θεσμό Αντώνης Τανταλίδης πήρε 13,966 β. στις ασκήσεις εδάφους (17ος) εκτελώντας πρόγραμμα με συντελεστή 5,80 και 13,800 β. στον πλάγιο ίππο (21ος) με συντελεστή 5,60, ο Γιώργος Χατζηευσταθίου έμεινε στους 13,766 β. στον πλάγιο ίππο (24ος), αφού είχε υψηλό βαθμό δυσκολίας (5,90) αλλά όχι ανάλογα καλό βαθμό εκτέλεσης, ενώ ο Νίκος Ηλιόπουλος στο δίζυγο δεν μπόρεσε να κάνει την «καθαρή» εκτέλεση που θα ήθελε και περιορίστηκε στους 13,633 β. (27ος).

Δείτε όλα τα βίντεο από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, στο κανάλι της Ε.Γ.Ο. στο YouTube!

Το πρόγραμμα του Λευτέρη Πετρούνια στους κρίκους (όπως μεταδόθηκε τηλεοπτικά):

Το πρόγραμμα του Λευτέρη Πετρούνια στους κρίκους (λήψη μέσα από το στάδιο):

Το πρόγραμμα του Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη στους κρίκους:

Το πρόγραμμα του Βλάση Μάρα στο μονόζυγο (λήψη μέσα από το στάδιο):

Απόσπασμα από το πρόγραμμα του Βλάση Μάρα στο μονόζυγο (όπως μεταδόθηκε τηλεοπτικά):

Το πρόγραμμα του Αντώνη Τανταλίδη στον πλάγιο ίππο:

Το πρόγραμμα του Γιώργου Χατζηευσταθίου στον πλάγιο ίππο:

Το πρόγραμμα του Νίκου Ηλιόπουλου στο δίζυγο:

Το πρόγραμμα του Αντώνη Τανταλίδη στο έδαφος: