Ώρα πρόκρισης για τα αστέρια της ελληνικής ενόργανης στη Ρουμανία (video)

Έτοιμα να λάμψουν είναι τα αστέρια της ελληνικής γυμναστικής στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης, που ξεκινά αύριο (Τετάρτη 19/04) στο Κλουζ της Ρουμανίας με τον προκριματικό των ανδρών.

Οι Έλληνες πρωταθλητές θα έχουν το θεωρητικό πλεονέκτημα να αγωνιστούν στον 3ο και τελευταίο όμιλο (18:00 – 20:40 ώρα Ελλάδας) στην «Σάλα Πολιβαλέντα», όπου κατά σειρά θα παρουσιάσουν τα προγράμματά τους οι Γιώργος Χατζηευσταθίου και Αντώνης Τανταλίδης στον πλάγιο ίππο, οι Λευτέρης Πετρούνιας και Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης στους κρίκους, ο Νίκος Ηλιόπουλος στο δίζυγο, ο Βλάσης Μάρας στο μονόζυγο και τέλος ο Αντώνης Τανταλίδης στο έδαφος.

Στόχος για καθέναν από αυτούς θα είναι η εκτέλεση χωρίς λάθη, έτσι ώστε να διεκδικήσουν με καλές πιθανότητες την είσοδό τους στην προνομιούχο οκτάδα των τελικών του Σαββατοκύριακου.
Η φετινή διοργάνωση, άλλωστε, δεν περιλαμβάνει το ομαδικό αγώνισμα, αλλά αντίθετα απευθύνεται στους σπεσιαλίστες των επιμέρους οργάνων.

Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης ανδρών-γυναικών του Κλουζ θα συμμετάσχουν συνολικά 274 αθλητές και αθλήτριες (168 άνδρες, 106 γυναίκες) από 37 χώρες.

Το πρόγραμμα της Τετάρτης 19 Απριλίου (σε ώρες Ελλάδας) και οι ελληνικές συμμετοχές:

10:00 – 12:40: Προκριματικός ανδρών, 1ος Όμιλος
14:00 – 16:40: Προκριματικός ανδρών, 2ος Όμιλος
18:00 – 20:40: Προκριματικός ανδρών, 3ος Όμιλος (Χατζηευσταθίου, Τανταλίδης, Πετρούνιας, Κωνσταντινίδης, Ηλιόπουλος, Μάρας)

Δείτε το promo video που ετοίμασαν οι διοργανωτές: