Φουλ για τελικούς και μετάλλια οι πρωταθλητές της Εθνικής ανδρών

Από τον πολυνίκη Βλάση Μάρα, που θα κάνει τη φετινή του πρεμιέρα απευθείας στη Ρουμανία, μέχρι τον «πρωτάρη» στον θεσμό Αντώνη Τανταλίδη, όλοι οι εκπρόσωποι της ελληνικής ενόργανης στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα προβάλλουν ως υποψήφιοι για προκρίσεις στους τελικούς των αγαπημένων τους οργάνων.

Ο ρέκορντμαν Βλάσης Μάρας, ο οποίος θα συμμετάσχει για 13η φορά σε ευρωπαϊκό ανδρών, έχοντας να επιδείξει 10 προκρίσεις σε τελικούς, 8 μετάλλια και 5 τίτλους στο μονόζυγο στις προηγούμενες παρουσίες του, οι πολλά υποσχόμενοι Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης (κρίκοι), Νίκος Ηλιόπουλος (δίζυγο), Γιώργος Χατζηευσταθίου (πλάγιος ίππος), καθώς και ο πρωτοεμφανιζόμενος Αντώνης Τανταλίδης που θα αγωνιστεί με αξιώσεις τόσο στο έδαφος όσο και στον πλάγιο ίππο, θα κατέβουν μαζί με τον Λευτέρη Πετρούνια στον προκριματικό της Τετάρτης (19/04) γνωρίζοντας ότι εφόσον δείξουν τον καλό τους εαυτό θα έχουν σημαντικές πιθανότητες να μπουν στην προνομιούχο οκτάδα.

Να τι δήλωσαν οι Έλληνες πρωταθλητές, ενόψει της αυλαίας του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος:

Βλάσης Μάρας: «Θα παρουσιάσω κάτι απλό, σε σχέση με τις δυνατότητες που έχω στο μονόζυγο, επειδή δεν πρόλαβα να ετοιμάσω το πρόγραμμα που σκεφτόμουν. Θεωρώ όμως ότι ακόμα και αυτό το απλούστερο πρόγραμμα θα φανεί αρκετό για την συγκεκριμένη διοργάνωση. Μία καλή εκτέλεση και ένας βαθμός κοντά στο 15,000 μπορεί να μου δώσει μία θέση στον τελικό και κατόπιν στο βάθρο.
Ασφαλώς είναι μειονέκτημα το ότι δεν έχω κατέβει σε κανέναν αγώνα προετοιμασίας φέτος και ότι θα κάνω ντεμπούτο απευθείας στο ευρωπαϊκό, αλλά είμαι έμπειρος και γνωρίζω πολύ καλά τι πρέπει να κάνω. Απλά χρειάζεται να έχω καθαρό μυαλό. Αν ήμασταν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, όπου το επίπεδο είναι υψηλότερο, θα χρειαζόταν σίγουρα καλύτερη προετοιμασία, όμως στο ευρωπαϊκό μπορούμε να τα καταφέρουμε ακόμα και έτσι».

Νίκος Ηλιόπουλος: «Θα αγωνιστώ μόνο στο δίζυγο, όπου έχω ετοιμάσει ένα πρόγραμμα με βαθμό δυσκολίας 6,00. Αν σκεφτούμε ότι με βάση τον νέο Κώδικα Βαθμολογίας όλοι οι συντελεστές έχουν πέσει κατά 0,50, αυτό θα είναι ένα από τα δυσκολότερα προγράμματα που έχει παρουσιάσει Έλληνας αθλητής, με εξαίρεση φυσικά εκείνα του Βασίλη Τσολακίδη. Είναι πρόγραμμα με καλές προοπτικές και θα αναζητήσω μία καλή, ‘καθαρή’ εκτέλεση, που μπορεί να με βάλει στον τελικό. Αρχικά είχα δηλώσει συμμετοχή και στο μονόζυγο, αλλά το τελευταίο διάστημα έριξα βάρος μόνο στο δίζυγο και ετοιμάστηκα καλύτερα, αφού ήταν ευκολότερο να επικεντρωθώ μόνο σε ένα όργανο. Θέλω να ευχαριστήσω τον χορηγό μου, CITYFAB, για την υποστήριξη που μου προσφέρει».

Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης: «Στοχεύω στην πρόκριση στον τελικό των κρίκων. Το πρόγραμμά μου έχει αρχική αξία 6,00 και θα κυνηγήσω την καλύτερη δυνατή εκτέλεση. Είναι η πρώτη μεγάλη διοργάνωση με τον νέο Κώδικα Βαθμολογίας και εκεί θα δούμε πού θα κυμανθεί η βαθμολογία για την είσοδο στην προνομιούχο οκτάδα. Έχω πίστη στις δυνατότητές μου και αν επαναλάβω μία από τις καλές φετινές μου εμφανίσεις, η πρόκριση είναι εφικτή. Είχα συμμετάσχει και στο ευρωπαϊκό του 2013 στη Ρωσία, αλλά πλέον είμαι πολύ πιο έτοιμος ως αθλητής».

Γιώργος Χατζηευσταθίου: «Θα κατέβω στον πλάγιο ίππο, με πρόγραμμα δυσκολίας 6,00. Αισθάνομαι στην καλύτερή μου φόρμα και ευελπιστώ σε είσοδο στον τελικό. Πιστεύω ότι με μία σωστή εκτέλεση έχω σημαντικές πιθανότητες να τα καταφέρω. Θα είναι η δεύτερη συμμετοχή μου στο θεσμό, μετά το περσινό ντεμπούτο μου στη Βέρνη, αλλά αυτή τη φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά. Τον τελευταίο χρόνο έχω μεγάλη βελτίωση, ενώ και η εμπειρία που έχω αποκτήσει παίζει μεγάλο ρόλο, γι’ αυτό θα πάω να διεκδικήσω κάτι καλύτερο».

Αντώνης Τανταλίδης: «Στο έδαφος έχω βαθμό δυσκολίας 5,80 και στον πλάγιο ίππο 5,70. Υπάρχουν προσδοκίες και στα δύο όργανα, αφού στο έδαφος έχω πολύ υψηλή αρχική αξία, ενώ στον ίππο έχω πιο ‘καθαρή’ εκτέλεση και αν πετύχω ό,τι και στην προπόνηση ελπίζω ότι θα μπω στον τελικό. Θα είναι η πρώτη μου συμμετοχή σε ευρωπαϊκό με την Εθνική ανδρών και υπάρχει κάποιο άγχος. Θα πρόκειται για μία ξεχωριστή εμπειρία για μένα. Είμαι χαρούμενος και περήφανος που εκπροσωπώ τη χώρα μου και πιστεύω ότι αυτό θα με κάνει και πιο δυνατό μέσα στον αγώνα».