«Γιατί η ενόργανη είναι το ωραιότερο άθλημα…» (video)

Τα αστέρια της ενόργανης γυμναστικής εξηγούν γιατί το άθλημά τους είναι το ωραιότερο απ’ όλα, σ’ ένα εντυπωσιακό βίντεο με πλάνα από τον θρίαμβο του Λευτέρη Πετρούνια στο Ρίο και με δηλώσεις αθλητών-θρύλων όπως η Νάντια Κομανέτσι!

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή παρουσίασε στο κανάλι της στο YouTube ένα βίντεο φτιαγμένο για να αναδείξει την ξεχωριστή ομορφιά της ενόργανης, όπως κάνει με κάθε άθλημα ξεχωριστά, δίνοντας το λόγο στους ίδιους τους πρωταγωνιστές.

«Πρέπει να είσαι λίγο τρελός για να κάνεις ενόργανη», δήλωσε χαρακτηριστικά η Αμερικανίδα Άλι Ρέισμαν, κάτοχος έξι Ολυμπιακών μεταλλίων, ενώ η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του 2008 Νάστια Λιούκιν εξήγησε ότι το άθλημά της «…είναι ό,τι πλησιέστερο υπάρχει στο να πετάς! Στα πετάγματα στους ασύμμετρους ζυγούς, κυριολεκτικά ίπτασαι στον αέρα. Δεν υπάρχει κάτι άλλο σαν κι αυτό»!

Το βίντεο της Δ.Ο.Ε. έχει, μάλιστα, ελληνικό χρώμα, αφού περιλαμβάνει πλάνα από την καταπληκτική προσγείωση του Λευτέρη Πετρούνια στους κρίκους, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Απολαύστε το βίντεο – αφιέρωμα της Δ.Ο.Ε. στο άθλημα της ενόργανης γυμναστικής: