Υπογραφή συμφώνου συνεργασίας με την Ομοσπονδία του Καζακστάν

Σε άλλη μία σημαντική διεθνή συνεργασία προχωρά η Ε.Γ.Ο., η οποία θα έχει πλέον ως σύμμαχο σε θέματα ρυθμικής γυμναστικής την αντίστοιχη Ομοσπονδία του Καζακστάν, συνεχίζοντας τις προσπάθειές της για εξωστρέφεια και πολύπλευρη ανάπτυξη της ελληνικής γυμναστικής.

vasiliadis-kazakhstan2017-1Η επισημοποίηση της συνεργασίας πραγματοποιήθηκε στην Πρεσβεία του Καζακστάν στην Αθήνα, όπου ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. Θανάσης Βασιλειάδης υπέγραψε το σχετικό σύμφωνο, συνοδευόμενος από την Γ’ αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας, Μαρία Παπαδοπούλου και από την πρόεδρο της Τεχνικής Επιτροπής Ρυθμικής της Ε.Γ.Ο., Αθανασούλα Λαμπροπούλου-Συροπούλου.

Την πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γυμναστικής του Καζακστάν, κυρία Ουμούτ Σαγιαχμέτοβα, εκπροσώπησε ο Πρέσβης της Δημοκρατίας του Καζακστάν στην Ελλάδα, κ. Αλεξέι Γιούριεβιτς Βόλκωφ.

Το σύμφωνο συνεργασίας Ελλάδας – Καζακστάν προβλέπει κοινές δράσεις στο άθλημα της ρυθμικής γυμναστικής, όπως την συμμετοχή αθλητριών σε κοινά καμπ προετοιμασίας, καθώς επίσης την ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε προπονητικό και επιστημονικό επίπεδο, με στόχο την ανάπτυξη του αθλήματος και παράλληλα την σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.