Αναχώρηση της Εθνικής ομάδας μπόουλινγκ για τους Μεσογειακούς Αγώνες

Σήμερα το πρωί αναχώρησε η Εθνική ομάδα μπόουλινγκ για τη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας, όπου θα διεξαχθούν οι 20οί Μεσογειακοί Αγώνες, από τις 26 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου. Η Εθνική μας ομάδα, με τους Αλέκα Ζορμπά, Βαγγέλη Κριζίνη, Τάνια Μιχαηλίδου και Γιάννη Σταθάτο, θα διεκδικήσει και πάλι μετάλλια για την Ελλάδα, η οποία πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια σε αγώνες εκτός συνόρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χώρα μας είναι 1η σε αριθμό μεταλλίων στην ιστορία του θεσμού ως τώρα αλλά και 1η στα χρυσά (97 σύνολο, 37 χρυσά) μεταξύ 15 χωρών, και είναι κάτοχος αρκετών ρεκόρ διοργάνωσης (Ατομικό Γυναικών 6 παιχνίδια, Μερσίνη 2007: Ν. Ροβιθάκη – All events Γυναικών 18 παιχνίδια, Μερσίνη 2007: Ν. Ροβιθάκη – Masters Γυναικών 1 παιχνίδι, Χανιά 2015: Ν. Δεληγιάννη – Δυάδες Ανδρών 3 παιχνίδια, Χανιά 2015: Γ. Σταθάτος, Σ. Παρασάκης – All Events Ανδρών 24 παιχνίδια, Σαν Μαρίνο 2012: Β. Κριζίνης – Ομαδικό 6 παιχνίδια, Σαν Μαρίνο 2006: Δ. Χρυσάνθη, Ν. Ροβιθάκη, Β. Παχούλης, Σ. Παρασάκης). Στην περσινή διοργάνωση που έλαβε χώρα στη Μπολόνια της Ιταλίας, η Γεωργία Σαγώνα με τον Βαγγέλη Κριζίνη κατέρριψαν άλλο ένα ρεκόρ στις Μεικτές Δυάδες στα 6 παιχνίδια.

bowling-mesogeiakoi-2017-02

H Εθνική oμάδα κατά την αναχώρησή της για τη Λιουμπλιάνα, μαζί με το μέλος της Τ.Ε. Μπόουλινγκ της Ε.Γ.Ο., Τάκη Αδαμίδη (φωτογραφία: Δήμητρα Καλινδέρη)

Οι Μεσογειακοί Αγώνες ξεκίνησαν το 1998 στην Κύπρο και γρήγορα απέκτησαν μεγάλη αίγλη μεταξύ των μεσογειακών χωρών. Φιλοξενήθηκαν στη χώρα μας 3 χρονιές (Αθήνα 2000, Χανιά 2008, Χανιά 2015). Μεταξύ των ιδρυτών της Ιδέας των Μεσογειακών Αγώνων ήταν και ένας Έλληνας, ο Ν. Παπαδημητρίου, ενώ σήμερα μέλος της τριμελούς Επιτροπής είναι ο Αλ. Τζούνης.

Στον δικτυακό τόπο της διοργάνωσης  (http://mccbowling.com/mbc/2017/schedule_mbc2017.htm) υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης των αποτελεσμάτων, στην αντίστοιχη ενότητα ‘results’. Η διοργάνωση παρέχει και live streaming μέσω της σελίδας της στο facebook.

Η Τεχνική Επιτροπή Μπόουλινγκ της Ε.Γ.Ο., αλλά και όλοι οι σύλλογοι, αθλητές-αθλήτριες και φίλοι του αθλήματος, ευχόμαστε καλό ταξίδι και καλή επιτυχία στην αποστολή μας.

Το πρόγραμμα των Μεσογειακών Αγώνων (σε ώρες Ελλάδας):
bowling-schedule