Δηλώθηκαν οι Εθνικές ομάδες ενόργανης για το ευρωπαϊκό ανδρών-γυναικών

Με την ονομαστική δήλωση των αθλητών που θα πάρουν μέρος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ανδρών-γυναικών, στο Κλουζ-Ναπόκα της Ρουμανίας (19-23 Απριλίου), ξεκίνησε για τις Εθνικές ομάδες η αντίστροφη μέτρηση για την πρώτη μεγάλη διοργάνωση της χρονιάς.

Το φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα έχει την ιδιαιτερότητα ότι δεν περιλαμβάνει το ομαδικό αγώνισμα, αλλά αντίθετα απευθύνεται σε σπεσιαλίστες των επιμέρους οργάνων και του σύνθετου ατομικού.

cluj2017-logoΣτην κατηγορία ανδρών, οι έξι αθλητές που δηλώθηκαν είναι οι Λευτέρης Πετρούνιας (κρίκοι), Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης (κρίκοι), Νίκος Ηλιόπουλος (δίζυγο, μονόζυγο), Γιώργος Χατζηευσταθίου (πλάγιος ίππος, δίζυγο), Αντώνης Τανταλίδης (έδαφος, πλάγιος ίππος), καθώς και ο πολυνίκης του θεσμού Βλάσης Μάρας (μονόζυγο, έδαφος, πλάγιος ίππος), ο οποίος πάντως δίνει μάχη με το χρόνο για να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο ετοιμότητας, αφού δεν έχει συμμετάσχει στους έως τώρα αγώνες προετοιμασίας.

Στην κατηγορία γυναικών, οι τέσσερις επιλεγμένες αθλήτριες ήταν ουσιαστικά γνωστές εδώ και αρκετό διάστημα: Η Αργυρώ Αφράτη έχει δηλωθεί και στα τέσσερα όργανα του σύνθετου ατομικού, η Βασιλική Μιλλούση και η Βάλια Πλυτά θα πάρουν μέρος στους ασύμμετρους ζυγούς και στη δοκό ισορροπίας, ενώ η Ιωάννα Ξουλόγη θα αγωνιστεί στη δοκό ισορροπίας και στο έδαφος.

Η δήλωση των ονομάτων των συμμετεχόντων τέσσερις εβδομάδες πριν από την έναρξη των αγώνων αποτελεί τυπική διαδικασία βάσει των διεθνών κανονισμών, ωστόσο η οριστική σύνθεση των Εθνικών ομάδων μπορεί να τροποποιηθεί μέχρι την τελευταία στιγμή.

Στο φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που θα σημάνει την επιστροφή του θεσμού στη Ρουμανία έπειτα από 60 ολόκληρα χρόνια, θα συμμετάσχουν συνολικά 295 αθλητές και αθλήτριες (178 άνδρες, 117 γυναίκες) από 37 χώρες.