Τα πάντα έτοιμα για την έναρξη του “Aphrodite Cup”

Με τη συνέντευξη Τύπου άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το 3ο “Aphrodite Cup”, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 24 έως τις 26 Μαρτίου στην Ολυμπιακή Εγκατάσταση του Παλαιού Φαλήρου (ΤΑΕ KWON DO). Στη διοργάνωση θα πάρουν μέρος 265 αθλήτριες από 23 χώρες. Ήδη οι περισσότερες από τις αποστολές βρίσκονται στην Αθήνα. Αύριο, μάλιστα, θα έχουν την ευκαιρία να προπονηθούν στην εντυπωσιακή εγκατάσταση του Π. Φαλήρου.

«Πρόκειται για μία διοργάνωση που ξεκίνησε δειλά και σιγά σιγά γιγαντώνεται. Ο Δήμος αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή τους αγώνες και θα συνεχίσει να τους στηρίζει. Στόχος μας είναι να καθιερωθούν σε παγκόσμιο επίπεδο. Θέλουμε ο κόσμος της γυμναστικής να λέει «Πάμε Aphrodite Cup, πάμε Φάληρο», δήλωσε ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης.

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον σε διεθνές επίπεδο για το “Aphrodite Cup” και σε αυτό αναφέρθηκε η Ελένη Μιχοπούλου, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής: «Εφέτος υπάρχουν συμμετοχές από 23 χώρες που εκπροσωπούν τέσσερις Ηπείρους. Οι άνθρωποι της ρυθμικής από όλο τον κόσμο γνωρίζουν για τη διοργάνωσή μας και έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον. Ευχαριστούμε τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου και την Περιφέρεια Αττικής για την πολύτιμη βοήθειά τους», υπογράμμισε η κ. Μιχοπούλου.

Την Ελληνική Ομοσπονδία Γυμναστικής εκπροσώπησε η Αθανασούλα Λαμπροπούλου-Συροπούλου: «Η διοργάνωση αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για τις Ελληνίδες αθλήτριες να βρεθούν σε ένα διεθνές τουρνουά υψηλών προδιαγραφών εντός Ελλάδος. Θα αγωνιστεί η εθνική ομάδα του ανσάμπλ που αποτελείται από νέα κορίτσια και στο ατομικό θα πάρουν μέρος η Ελένη Κελαϊδίτη και η Κατερίνα Δερβίση», υπογράμμισε η πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Ρυθμικής της Ε.Γ.Ο..

«Στο πλαίσιο του στρατηγικού μας σχεδιασμού έχουμε ως στόχο να γίνει η πόλη μας τουριστικός, αθλητικός και πολιτιστικός πόλος έλξης. Θέλουμε να ενισχυθεί η τοπική οικονομία από τον τουρισμό σε μη τουριστική περίοδο, να αναπτυχθεί ο εθελοντισμός για τέτοιες διοργανώσεις και δικαιούχοι των κοινωνικών δομών να έχουν ένα πρόσκαιρο εισόδημα», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Αρωγής Γιάννης Φωστηρόπουλος.

kelaiditi-aphrodite-cup-2017Στο 2ο “Aphrodite Cup” η Ελένη Κελαϊδίτη ήταν η πρωταγωνίστρια. Παρόμοιος είναι ο στόχος της και για την εφετινή διοργάνωση: «Είμαι πολύ χαρούμενη που θα πάρω μέρος σε έναν αγώνα με υψηλό ανταγωνισμό. Μεγάλοι στόχοι της χρονιάς είναι το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, όπως και το παγκόσμιο», τόνισε η πρωταθλήτρια του ΓΟΠΦ «Η Αρμονία».

Η αθλητική διάσταση της διοργάνωσης συμπληρώνεται με ουσιαστικές περιβαλλοντικές και κοινωνικές δράσεις. Σύμφωνα με τον Γιώργο Καζαντζόπουλο, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής της διοργάνωσης και πρόεδρο της οργάνωσης «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο»: «Στο “Aphrodite Cup” ο αθλητισμός πηγαίνει χέρι – χέρι με την προστασία του περιβάλλοντος και την κοινωνική ευαισθησία. Το πρόγραμμα ανακύκλωσης, η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση όλων των συμμετεχόντων στη διοργάνωση, καθώς και το πρόγραμμα συλλογής ελαφρώς χρησιμοποιημένων αθλητικών παπουτσιών, τα οποία θα δοθούν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, αναδεικνύουν το «Aphrodite Cup» ως διοργάνωση – παράδειγμα στο παγκόσμιο στερέωμα της ρυθμικής, ενώ υποστηρίζει τους στόχους για βιώσιμη ανάπτυξη των Ηνωμένων Εθνών».

Συνδιοργανωτές του “Aphrodite Cup” είναι ο Γυμναστικός Όμιλος Παλαιού Φαλήρου «Η Αρμονία», η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία και ο δήμος Παλαιού Φαλήρου. Μεγάλος θεσμικός υποστηρικτής είναι η Περιφέρεια Αττικής, ενώ τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Τουρισμού. Χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ. Η είσοδος στους αγώνες θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Πηγή: Γραφείο Τύπου “Aphrodite Cup”