Θετικό πρόσημο για τις Ελληνίδες φιναλίστ ενόψει ευρωπαϊκού

Οι επιτυχίες στο παγκόσμιο κύπελλο του Αζερμπαϊτζάν αποτελούν καλό οιωνό ενόψει του επερχόμενου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ενόργανης, όπως τόνισαν η Βασιλική Μιλλούση και η Ιωάννα Ξουλόγη, μετά την εντυπωσιακή παρουσία τους κατά την τελευταία ημέρα των τελικών οργάνων στο Μπακού.

Οι δηλώσεις των Ελληνίδων αθλητριών:

Βασιλική Μιλλούση (2η θέση στη δοκό ισορροπίας): «Αφήνω το Μπακού με μία ανάσα αισιοδοξίας, γιατί τα τελευταία ένα-δύο χρόνια τα πράγματα δεν μου πήγαιναν τόσο καλά στις μεγάλες διοργανώσεις. Αυτή η εμφάνιση και το μετάλλιο μου δίνουν μία πολύ καλή ώθηση για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Συνολικά πιστεύω πως έκανα έναν πολύ καλό αγώνα, έλεγξα την ψυχολογία μου και γι’ αυτό μου βγήκε καλά το πρόγραμμα, έστω κι αν δεν ‘έπιασα’ δύο συνδέσεις ασκήσεων. Ο βαθμός δυσκολίας που μου έδωσαν οι κριτές ήταν 5,40, αλλά μπορεί να φτάσει αρκετά ψηλότερα. Πρέπει να βελτιώσω κάποια στοιχεία, όπως την έξοδό μου, όπου άνοιξα τα πόδια στον αέρα και δέχθηκα μείωση 0,300 β. γι’ αυτό το λάθος.
Είμαι πάντως πολύ ευχαριστημένη από το τελικό αποτέλεσμα και θεωρώ ότι μία ανάλογη εμφάνιση στο ευρωπαϊκό θα είναι αρκετή για να με βάλει στην οκτάδα του τελικού. Ευχαριστώ τους προπονητές μου, Κώστα Χατζηζήση και Ντιάνα Ντούντεβα, που είναι συνέχεια δίπλα μου είτε κερδίζω είτε χάνω, καθώς και τη Reebok, που με στηρίζει με τη χορηγία της».

Ιωάννα Ξουλόγη (4η θέση στις ασκήσεις εδάφους): «Ήρθα στο Μπακού με πρώτο στόχο την πρόκριση στον τελικό της δοκού, την οποία έχασα για λίγο, επειδή δεν έκανα καλή εκτέλεση. Δεν το έβαλα κάτω όμως και κυνήγησα τη διάκριση στο έδαφος. Η εμφάνισή μου στον τελικό ήταν ιδιαίτερα βελτιωμένη και είμαι πολύ ευχαριστημένη από τον εαυτό μου. Έκανα πραγματικά αυτό που μπορούσα. Το μετάλλιο δεν ήρθε, επειδή είχα ως αντίπαλο μία αθλήτρια από τη διοργανώτρια χώρα, αλλά το αποτέλεσμα με ικανοποιεί έτσι κι αλλιώς. Φεύγουμε από το παγκόσμιο κύπελλο με πολύ θετικές εντυπώσεις και έχουμε μπροστά μας άλλον ένα μήνα δουλειάς, ώστε να παρουσιαστούμε απόλυτα έτοιμοι στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα».