Λ. Πετρούνιας: «Πολύ καλό αποτέλεσμα ενόψει ευρωπαϊκού, δουλεύουμε σκληρά για να παραμείνουμε στην κορυφή»

Η επιστροφή στους διεθνείς αγώνες δεν ήταν τόσο εύκολη υπόθεση για τον Λευτέρη Πετρούνια, ωστόσο η εντυπωσιακή εμφάνισή του ήταν εκείνη που έκανε την επικράτηση στο Μπακού να μοιάζει με… περίπατο.

Ο «άρχοντας των κρίκων» πραγματοποίησε στο παγκόσμιο κύπελλο “AGF Trophy 2017” την πρώτη του διεθνή συμμετοχή μετά τον Ολυμπιακό θρίαμβο του Ρίο και ομολόγησε ότι ήταν λίγο νευρικός, αλλά τελικά έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την εκτέλεσή του, ένα μήνα πριν από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρουμανίας (19-23 Απριλίου).
Παράλληλα, έστειλε το δικό του «μπράβο» στον Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη, ο οποίος θα μπορούσε επίσης να κατακτήσει ένα μετάλλιο στον τελικό των κρίκων.

Αντίθετα, ανάμικτη γεύση άφησε η διοργάνωση στον ίδιο τον Κωνσταντινίδη και στην Αργυρώ Αφράτη, που παρότι διακρίθηκαν στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, είχαν ακόμα μεγαλύτερες βλέψεις.

Οι δηλώσεις των Ελλήνων αθλητών:

petrounias-medal-baku2017-2Λευτέρης Πετρούνιας (1ος στους κρίκους): «Είμαι πολύ ευχαριστημένος! Ήταν η πρώτη μου διεθνής εμφάνιση μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και ήμουν λίγο νευρικός, αλλά το αποτέλεσμα ήταν αυτό ακριβώς που έπρεπε. Αποδεικνύουμε ότι δεν εφησυχάσαμε μετά το Ρίο, δουλεύουμε πολύ με τον κ. Ράφτη για να είμαστε έτοιμοι σε κάθε αγώνα και για να παραμείνουμε στην κορυφή.
Είναι ένα πολύ καλό μήνυμα ενόψει ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, η εκτέλεσή μου ήταν πάρα πολύ καλή για τις δεδομένες συνθήκες και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε ώστε να τελειοποιήσουμε τις λεπτομέρειες. Τώρα, πάμε δυνατά για το ευρωπαϊκό.
Θέλω να ευχαριστήσω τον μεγάλο μου χορηγό Stoiximan.gr που είναι πάντα στο πλευρό μου, καθώς επίσης τη Reebok και τη Mercedes-Benz, με τις οποίες έχουμε ξεκινήσει μία πολύ όμορφη συνεργασία.
Επιπλέον, θέλω να πω ένα μεγάλο ‘μπράβο’ στον Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη, ο οποίος σιγά-σιγά θα δείξει τις δυνατότητές του, που είναι πάρα πολύ μεγάλες. Θα το δείτε…».

Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης (5ος στους κρίκους): «Πέτυχα να πάρω την πρόκριση για τον τελικό και να παρουσιάσω δύο φορές το πρόγραμμά μου, όπως ήταν ο αρχικός στόχος μου, αλλά δεν μου αρκούσε. Ήθελα πολύ να πάρω ένα μετάλλιο. Ένα λάθος μου στοίχισε πολύ, δέχθηκα αρκετές μειώσεις στη βαθμολογία μου και έχασα ένα μετάλλιο που ένιωθα ότι ήταν δικό μου. Κάθε εμπόδιο για καλό…
Αυτή ήταν η δεύτερη φορά στην καριέρα μου που αγωνίστηκα σ’ ένα παγκόσμιο κύπελλο, μετά την 6η θέση που είχα πάρει πέρσι τον Ιούνιο στην Πορτογαλία. Χαίρομαι που έχω δύο τελικούς σε δύο συμμετοχές και ελπίζω να μου δοθούν περισσότερες ευκαιρίες στο εξής, σ’ εμένα και σε όλους τους αθλητές, γιατί μέσα από τους αγώνες παίρνουμε εμπειρίες που είναι πολύτιμες. Μαθαίνουμε από τα λάθη μας, τα διορθώνουμε και γινόμαστε καλύτεροι».

Αργυρώ Αφράτη (5η στο άλμα): «Συνολικά θα μπορούσα να πάω καλύτερα σ’ αυτή τη διοργάνωση. Στο άλμα είχα σταθερές εκτελέσεις και καλές θέσεις, σε προκριματικό και τελικό, αλλά στους ασύμμετρους ζυγούς και στο έδαφος είχα από μία πτώση, που μου στοίχισαν την είσοδο στην οκτάδα. Όλη μας η προσπάθεια γίνεται με την σκέψη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, όπου προσδοκώ να πάω καλύτερα, να αποφύγω τα λάθη, ώστε να μπω στην 24άδα των φιναλίστ στο σύνθετο ατομικό.
Είναι θετικό το ότι είχα σταθερότητα στα άλματά μου ακόμα και σήμερα, παρά τον εκνευρισμό από το γεγονός ότι χθες δεν μου ‘βγήκε’ το πρόγραμμα στο έδαφος. Ίσως μπορούσα να πετύχω λίγο υψηλότερη βαθμολογία, αλλά δεν νομίζω ότι θα άλλαζε σημαντικά η τελική μου κατάταξη, γιατί οι υπόλοιπες αθλήτριες είχαν άλματα με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας».