Φιναλίστ στη δοκό η Μιλλούση, στο παγκόσμιο κύπελλο του Αζερμπαϊτζάν (videos)

Με άλλη μία σπουδαία εμφάνιση, αυτή τη φορά από τη Βασιλική Μιλλούση που πέρασε άνετα στον τελικό της δοκού ισορροπίας, ξεκίνησε για την ελληνική γυμναστική η δεύτερη ημέρα των προκριματικών του παγκοσμίου κυπέλλου ενόργανης του Μπακού (16-19 Μαρτίου).

Η έμπειρη Ελληνίδα αθλήτρια εκτέλεσε με επιτυχία το νέο πρόγραμμά της και συγκέντρωσε 13,133 βαθμούς, που της έδωσαν την 4η θέση στον προκριματικό και μαζί το εισιτήριο για τον τελικό της Κυριακής (19/03).
Μπροστά από τη Μιλλούση τερμάτισαν η Ρουμάνα Καταλίνα Πονόρ (14,233), η Αυστραλή Έμμα Νέντοφ (13,266) και η Κινέζα Τσενγιού Γουανγκ (13,200).

Στη δοκό ισορροπίας αγωνίστηκε και η Ιωάννα Ξουλόγη, η οποία έχασε λόγω μίας πτώσης την ευκαιρία να μπει στην προνομιούχο οκτάδα, καθώς κατετάγη 10η με 11,966 βαθμούς, εκτελώντας κατά τα άλλα πολύ καλά το πρόγραμμά της.

Το απογευματινό πρόγραμμα, με το οποίο θα ολοκληρωθούν οι προκριματικοί της διοργάνωσης, περιλαμβάνει άλλες έξι ελληνικές συμμετοχές, από τους Αντώνη Τανταλίδη, Γιώργο Χατζηευσταθίου στον πλάγιο ίππο, τους Νίκο Ηλιόπουλο, Δημήτρη Μαρκούση στο μονόζυγο και τις Αργυρώ Αφράτη, Ιωάννα Ξουλόγη στο έδαφος γυναικών.

Το πρόγραμμα της Βασιλικής Μιλλούση στη δοκό ισορροπίας:

Το πρόγραμμα της Ιωάννας Ξουλόγη στη δοκό ισορροπίας: