Θ. Βασιλειάδης: «Τα λόγια τα παχιά και τα μεγάλα…»

Έντονη απογοήτευση και περίσκεψη για τις περαιτέρω ενέργειες που θα καθορίσουν το μέλλον της ελληνικής Γυμναστικής εξέφρασε ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. Θανάσης Βασιλειάδης, στο άκουσμα του ύψους της ετήσιας επιχορήγησης της Γ.Γ.Α. για το 2017, η οποία δεν θα είναι ανάλογη των τεράστιων και πολύπλευρων επιτυχιών της Ομοσπονδίας, ούτε αρκετή για να καλύψει τις ανάγκες της.

«Τα λόγια τα παχιά και τα μεγάλα… Άκουσα πολλά λόγια για αξιολόγηση σε πολλούς τομείς, βρέθηκα σε πολλές συσκέψεις , αλλά τελικά βλέπουμε να συμβαίνει ξανά το ίδιο: Για ακόμη μία φορά, όπως εδώ και τόσα χρόνια, δεν έγινε τίποτα. Επανειλημμένως έχω ζητήσει αξιολόγηση του έργου της Ε.Γ.Ο. τα τελευταία δέκα χρόνια, έχω εξηγήσει ακόμα και σε πρόσφατη επιστολή μου τους λόγους για τους οποίους η Ομοσπονδία μας δικαιούται διαφορετικής αξιολόγησης, αλλά μάταια. Αναρωτιέμαι τι είναι αυτό που έχουμε ή αυτό που δεν έχουμε, για να καταφέρουμε επιτέλους να ακουστούμε», είπε ο Θανάσης Βασιλειάδης και αναρωτήθηκε με νόημα:

«Μήπως έχει πληρώσει, έστω και μία φορά, η Γ.Γ.Α. τον πανάκριβο αθλητικό εξοπλισμό μας; Μήπως μας έχουν παραχωρηθεί οι απαραίτητες αθλητικές εγκαταστάσεις και δεν δίνουμε μεγάλα ποσά ως ενοίκια; Μήπως έχει φροντίσει η Πολιτεία να μας απαλλάξει από τους υπεράριθμους υπαλλήλους, έτσι ώστε το διοικητικό προσωπικό να πάψει να απορροφά το 40% του προϋπολογισμού μας; Ή μήπως κάποιοι πιστεύουν ότι το άθλημα της Γυμναστικής θα συνεχίσει να υπάρχει, μόνο και μόνο για να δικαιολογούνται κάποιοι μισθοί και να διαιωνίζονται παλιές αρρωστημένες καταστάσεις που εμείς κληρονομήσαμε;»

Ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. κατέληξε προμηνύοντας την αναγκαστική αναθεώρηση του μοντέλου λειτουργίας και τη λήψη δυσάρεστων αποφάσεων:
«Για όλα τα παραπάνω, η Ε.Γ.Ο. θα πρέπει πλέον να αναθεωρήσει πολλά. Είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε αυτόν τον αθλητισμό που θέλουν και που μας επιβάλλουν άλλοι, έστω και αν εμείς δεν πιστεύουμε σ’ αυτόν. Μετά το πανελλήνιο πρωτάθλημα ενόργανης, το οποίο είχε τεράστια απήχηση, εντυπωσιακές επιδόσεις και ακούσαμε Ολυμπιονίκες να μιλούν για ‘αναγέννηση της ελληνικής Γυμναστικής’, τώρα έρχεται μία απόφαση που ανατρέπει όσα περιμέναμε για τον νέο Ολυμπιακό κύκλο. Προφανώς, οι αρμόδιοι δεν πείστηκαν ότι είναι απαραίτητο να υποστηρίζουμε 85-90 επίλεκτους αθλητές σε έξι διαφορετικές Εθνικές ομάδες Ολυμπιακών αθλημάτων.

Πλέον, τα πάντα τίθενται σε αμφιβολία. Ευχαριστώ τον κόσμο της Γυμναστικής για την στήριξη που είχαμε μέχρι τώρα, αλλά θα πρέπει να ξανασκεφτούμε τα πράγματα. Με αυτή την αντιμετώπιση που έχουμε από τη Γ.Γ.Α., δεν νομίζω ότι η Ομοσπονδία μπορεί να συνεχίσει με το ίδιο μοντέλο λειτουργίας μετά τον Ιούλιο – Αύγουστο. Ζητούμε προκαταβολικά συγγνώμη από τους Έλληνες φιλάθλους, από όσους έχουν προσδοκίες από εμάς και ίσως τελικά τους απογοητεύσουμε. Και εμείς προσδοκούσαμε, πιστεύαμε και περιμέναμε μία στοιχειώδη αναγνώριση της προσπάθειάς μας, αλλά μείναμε με την απογοήτευση και με τα παχιά λόγια…».