Τι δήλωσαν οι πρωταγωνιστές των τελικών οργάνων ανδρών – γυναικών

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής έκλεισε με τον ωραιότερο τρόπο στη Θεσσαλονίκη και οι πρωταγωνιστές των τελικών οργάνων μίλησαν για το αγωνιστικό ξεκίνημά τους μέσα στο 2017, αλλά και για τους στόχους που έπονται…

Λευτέρης Πετρούνιας: «Η συμμετοχή μου στον τελικό ήταν ένα τεστ για μένα, για να δω πώς μπορώ να ανταποκριθώ σε δεύτερη συνεχόμενη ημέρα αγώνων και χωρίς ιδανικές συνθήκες, αντιμετωπίζοντας κούραση. Φυσικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από την εκτέλεσή μου, από τη βαθμολογία και από την προσγείωση, που ήταν ‘κολλημένη’. Το κομμάτι της προσγείωσης είναι πάντοτε δύσκολο στους κρίκους. Αφού κατάφερα όμως να αντεπεξέλθω στο Ρίο και να αποφύγω εκεί ένα λάθος στην προσγείωση, μπορώ πλέον να το πετυχαίνω με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σε κάθε διοργάνωση.
Ένας επιπλέον λόγος για να συμμετάσχω και σήμερα, ήταν για να τιμήσω αυτή τη γιορτή που είναι το πανελλήνιο πρωτάθλημα, γιατί όλοι από εδώ ξεκινάμε! Οι μικροί φίλοι της γυμναστικής που βρέθηκαν εδώ, μου θυμίζουν τον εαυτό μου όταν έβλεπα τον Δημοσθένη Ταμπάκο γύρω στο 1999 με 2000 και έκανα όνειρα…».

Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης: «Είμαι ευχαριστημένος από την εμφάνισή μου, αν και γνωρίζω ότι μπορώ να πάω ακόμα καλύτερα. Αυτό που θέλω είναι να φορμαριστώ ενόψει των διεθνών αγώνων που ξεκινούν. Πάντοτε κυνηγάω το καλύτερο, θέλω να γίνει το πρόγραμμά μου όσο πιο ‘καθαρό’ γίνεται στην εκτέλεση, με σταθερότητα και χωρίς λάθη. Πρώτος στόχος μου είναι ο τελικός στο παγκόσμιο κύπελλο στο Μπακού και μετά να μπορέσω να αγωνιστώ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και να δείξω και εκεί τις δυνατότητές μου. Είναι μια χρονιά πολύ σημαντική για μένα, γιατί είναι η αρχή μιας νέας τετραετίας».

Αντώνης Τανταλίδης: «Στο σύνθετο δεν πήγα έτσι όπως ήθελα, αν και δεν είχα προετοιμαστεί κατάλληλα, αφού όλοι μας δουλεύουμε φέτος στα επιμέρους όργανα στα οποία ειδικευόμαστε, δηλαδή στον πλάγιο ίππο και στο έδαφος για μένα. Στον προκριματικό δεν μου ‘βγήκε’ το πρόγραμμα στο έδαφος, στον τελικό τα κατάφερα, αλλά θα ήθελα να τα πήγαινα καλύτερα και στον πλάγιο ίππο. Μια νέα σεζόν ξεκινά και ελπίζω να καταφέρω τους στόχους μου, με πρώτο απ’ όλους αυτόν του Μπακού. Εκεί θέλω να έχω μία σταθεροποίηση στην εκτέλεσή μου στο έδαφος και μία πρόκριση στον τελικό».

Αργυρώ Αφράτη: «Ήταν μία από τις καλύτερες εμφανίσεις που έχω κάνει σ’ ένα αγώνα συνολικά. Έκανα κάποια μικρά λάθη, τα οποία όμως θεωρώ ότι μπορώ να διορθώσω εύκολα. Σε μικρότερες κατηγορίες είχα κάνει ‘5 στα 5’ χρυσά μετάλλια, ήθελα να το πετύχω και στην κατηγορία γυναικών και σήμερα μου ξέφυγε για λίγο, αλλά αισιοδοξώ ότι στο μέλλον θα έχω και άλλη ευκαιρία για να το κατορθώσω. Ελπίζω ότι με τις επιδόσεις και τα αποτελέσματά μου θα προσελκύσω κάποιους χορηγούς, ώστε να βοηθηθώ και να συνεχίσω με περισσότερη δύναμη την προσπάθειά μου».

Βασιλική Μιλλούση: «Ήμουν πολύ κουρασμένη σήμερα, αλλά τελικά αγωνίστηκα, για να κάνω ένα τεστ ακόμα. Το θετικότερο στοιχείο είναι ότι στους ασύμμετρους ζυγούς ‘έπιασα’ και τα δύο πετάγματα, σ’ ένα καινούργιο πρόγραμμα που θέλει αρκετή δουλειά ακόμα, ενώ στη δοκό είχα μία πτώση αλλά μπήκα πολύ πιο δυναμικά και όλο το υπόλοιπο πρόγραμμά μου ήταν καλύτερο από το χθεσινό. Αυτό κάνουμε στη δεδομένη χρονική στιγμή, διορθώνουμε λάθη. Στο Μπακού θέλω να παρουσιάσω το πρόγραμμά μου στη δοκό σωστά, ώστε να πάρω ολόκληρη την αρχική του αξία, που είναι 6,00 με 6,10».

Βάλια Πλυτά: «Φεύγω από το πανελλήνιο με ανάμικτες εντυπώσεις. Κρατάω το ότι ‘έπιασα’ όλες τις συνδέσεις των ασκήσεών μου στους ασύμμετρους ζυγούς, πράγμα που σημαίνει ότι αν αποφύγω τις πτώσεις από εδώ και πέρα, θα έχω πολύ λίγες μειώσεις στο πρόγραμμά μου. Ο στόχος μου στον επόμενο αγώνα, στο Μπακού, θα είναι να το εκτελέσω ‘καθαρά’ και χωρίς πτώση, για να μπω στον τελικό και να μπορέσω να πάω για κάτι ανάλογο και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Η αρχική αξία του προγράμματός μου είναι 5,80, αρκετά υψηλή ώστε να μου δίνει δυνατότητες διάκρισης με μια σωστή εκτέλεση».

Ιωάννα Ξουλόγη: «Έμεινα πολύ ευχαριστημένη από το πρόγραμμά μου στο έδαφος, σήμερα νομίζω ότι το ‘έβγαλα’ λίγο καλύτερα. Στη δοκό μου βγήκε πτώση ξανά σ’ ένα καινούργιο στοιχείο που έχω βάλει στο πρόγραμμά μου, αλλά χρειάζεται χρόνο. Θα δείξουμε τα προγράμματά μας στο Μπακού, για να διορθώσουμε τα λάθη μας και να παρουσιαστούμε έτοιμοι στο ευρωπαϊκό, όπου θα διεκδικήσω μία καλή εμφάνιση στη δοκό και ό,τι έρθει».

Εγγραφείτε στο κανάλι της Ε.Γ.Ο. στο YouTube και δείτε όλα τα βίντεο από το πανελλήνιο πρωτάθλημα!