Λ. Πετρούνιας: «Με τέτοιες εμφανίσεις, θα είμαστε πρώτοι παντού!»

Πρωτόγνωρη ήταν η αγάπη του κόσμου που εισέπραξε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ενόργανης ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος δήλωσε εξίσου ευχαριστημένος και από την ποιότητα της πρώτης εκτέλεσης του νέου του προγράμματος, τονίζοντας ότι με τέτοιες εμφανίσεις θα βγαίνει νικητής κάθε φορά…

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών του αγώνα της κατηγορίας ανδρών:

Λευτέρης Πετρούνιας: «Έχω ένα πολύ καλό πρόγραμμα και με τέτοιες εμφανίσεις θα είμαστε πρώτοι σε κάθε αγώνα. Έχω φτάσει στο σημείο να μπορώ να κάνω σχεδόν άψογη εκτέλεση. Όταν εκτελείς με την αυτοπεποίθηση του Ολυμπιονίκη και ταυτόχρονα έχεις δουλέψει σαν να μην έχεις κερδίσει τίποτε, επειδή ο προπονητής μου φροντίζει γι’ αυτό, τότε το αποτέλεσμα είναι ιδανικό.
Ο κόσμος ήταν πάρα πολύ θερμός, δεν το έχω ξαναδεί αυτό το πράγμα σ’ ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα! Είμαι ευτυχής γι’ αυτό, επειδή είναι μία επιτυχία του αθλήματος. Η ελληνική ενόργανη έχει ξαναγεννηθεί και όταν βλέπεις τόσο πολλούς μικρούς φίλους της γυμναστικής, ξέρεις ότι το άθλημά μας θα έχει και συνέχεια».

Νίκος Ηλιόπουλος (1ος στο σύνθετο ατομικό): «Ήρθα εδώ όχι με την καλύτερη δυνατή προετοιμασία στο σύνθετο, καθώς έχω δώσει βάση περισσότερο στο δίζυγο και το μονόζυγο. Δοκίμασα πολύ δυσκολότερα προγράμματα από ό,τι στο περσινό πανελλήνιο και πιστεύω ότι μέχρι το ευρωπαϊκό θα είμαι έτοιμος και στα έξι όργανα. Τα πέντε χρυσά μετάλλια στο σύνθετο ατομικό και η ισοφάριση ενός ρεκόρ που ανήκει σ’ έναν σπουδαίο αθλητή, είναι κάτι που μου δίνει δύναμη. Μου δείχνει ότι αυτό που κάνω έχει αποτέλεσμα και με ωθεί να συνεχίσω την προσπάθεια με ακόμα μεγαλύτερη διάθεση».

Μιχάλης Δουλκερίδης (2ος στο σύνθετο ατομικό): «Θα μπορούσα να πάω καλύτερα, το αποτέλεσμα δεν με ικανοποιεί απόλυτα, περίμενα κάτι καλύτερο στο έδαφος. Ήταν ένα καλό τεστ για εμάς που διεκδικούμε την συμμετοχή στο ευρωπαϊκό και χαίρομαι που κατέκτησα ένα μετάλλιο».

Γιώργος Χατζηευσταθίου (3ος στο σύνθετο ατομικό): «Δεν είμαι ευχαριστημένος, μπορούσα να πάω πολύ καλύτερα. Είχα δύο μικρά λάθη σε πλάγιο ίππο και δίζυγο, που είναι τα δυνατά μου όργανα, αλλά από τα λάθη μαθαίνουμε. Δεν είχα δουλέψει πολύ στο σύνθετο, αλλά με τη βοήθεια του κ. Ράφτη έχουμε την εμπειρία να κάνουμε αυτό που πρέπει, έστω και χωρίς πολλή δουλειά και στα έξι όργανα».

Δείτε όλα τα βίντεο από το πανελλήνιο πρωτάθλημα, στο κανάλι της Ε.Γ.Ο. στο YouTube

Θυμηθείτε το εκπληκτικό πρόγραμμα του Λευτέρη Πετρούνια στους κρίκους (15,600 β.):