Ρεκόρ συμμετοχών στο “Aphrodite Cup”

Ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο οι δηλώσεις συμμετοχής στο διεθνές μίτινγκ ρυθμικής γυμναστικής “Aphrodite Cup”. Στη διοργάνωση που θα διεξαχθεί από τις 24 έως τις 26 Μαρτίου, στο Κλειστό Παλαιού Φαλήρου (TAE KWON DO), δήλωσαν ότι θα πάρουν μέρος 250 αθλήτριες από 21 χώρες, ενώ πέρσι είχαν αγωνιστεί 220. Ο αγώνας συνδιοργανώνεται από τον Γυμναστικό Όμιλο Παλαιού Φαλήρου «Η Αρμονία», την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία και τον δήμο Παλαιού Φαλήρου. Η διοργάνωση εντάσσεται στο καλεντάρι της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής.

«Πρόκειται για μία μεγάλη διοργάνωση με πολλές απαιτήσεις. Ήδη οι προηγούμενες διοργανώσεις μας έχουν δώσει πολύτιμες εμπειρίες τις οποίες θα αξιοποιήσουμε για να ανεβάσουμε περισσότερο τον πήχη. Οι κριτικές που έχουμε, μέχρι τώρα, είναι άριστες. Πρόκειται για μία από τις πρώτες διοργανώσεις με τον νέο κώδικα βαθμολογίας και θα ήθελα να καλέσω τους φίλαθλους να έρθουν να την παρακολουθήσουν. Το στάδιο είναι ωραίο και εύκολα προσβάσιμο», δήλωσε η διευθύντρια του Αγωνιστικού Τομέα και παλαιά προπονήτρια της Εθνικής ομάδας του ανσάμπλ Τζένη Παπαδοπούλου.

Στα ταπί του Κλειστού Παλαιού Φαλήρου θα βρεθούν αθλήτριες από Αυστραλία, Αυστρία, Καναδά, Κίνα, Κύπρο, Τσεχία, Εσθονία, Μεγάλη Βρετανία, Ιρλανδία, Καζακστάν, Μαλαισία, Νορβηγία, Πουέρτο Ρίκο, Ρωσία, Σιγκαπούρη, Σλοβακία, Σουηδία, Τουρκία, Ουκρανία, ΗΠΑ και, φυσικά, από την Ελλάδα. Μαζί με τις πρωταθλήτριες θα ταξιδέψουν στη χώρα μας 125 συνοδοί και προπονητές.

Η είσοδος και τις τρεις ημέρες των αγώνων θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Χορηγός επικοινωνίας της διοργάνωσης είναι η ΕΡΤ.

(Πηγή: Γραφείο Τύπου “Aphrodite Cup”)