Τα αστέρια της ενόργανης δίνουν ραντεβού στη Θεσσαλονίκη

Λάμψη Ολυμπιακών, παγκόσμιων και ευρωπαϊκών μεταλλίων θα σκορπίσουν στη Θεσσαλονίκη τα αστέρια της ελληνικής ενόργανης γυμναστικής, που υπόσχονται μοναδικό θέαμα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών – γυναικών και εφήβων – νεανίδων, αυτό το Σαββατοκύριακο (4-5 Μαρτίου) στην αίθουσα «Ι. Μελισσανίδης» του Εθνικού Γυμναστηρίου Μίκρας.

Η σημαντικότερη εγχώρια διοργάνωση θα σημάνει την πρώτη επίσημη φετινή εμφάνιση των Ελλήνων πρωταθλητών, οι οποίοι πρόκειται να παρουσιάσουν τα ολοκαίνουργια προγράμματά τους, να δείξουν το επίπεδο ετοιμότητάς τους ενόψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που ακολουθεί (Κλουζ-Ναπόκα, 19-23 Απριλίου) και φυσικά να κερδίσουν το χειροκρότημα των φιλάθλων που θα βρεθούν στο στάδιο (η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό).

Στην κατηγορία ανδρών, ξεχωριστό ενδιαφέρον δίνουν ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης των κρίκων Λευτέρης Πετρούνιας, ο πολυνίκης του θεσμού Βλάσης Μάρας, που έχει κατακτήσει 19 πανελλήνιους τίτλους από το 2001 έως σήμερα, ο θριαμβευτής του σύνθετου ατομικού τα τρία προηγούμενα χρόνια Νίκος Ηλιόπουλος, καθώς και οι υπόλοιποι έμπειροι και νεότεροι πρωταθλητές που είναι υποψήφιοι για το ευρωπαϊκό (Δημήτρης Μαρκούσης, Γιώργος Χατζηευσταθίου, Κώστας Κωνσταντινίδης, Βασίλης Κόλλιας, Αντώνης Τανταλίδης, Βασίλης Τανταλίδης, Νίκος Κρανίτης, Σπύρος Κορογιαννάκης, Μιχάλης Δουλκερίδης, Μπάμπης Καϊλίδης, Χριστόφορος Κωνσταντινίδης).

Θέαμα υψηλού επιπέδου αναμένεται και στις γυναίκες, όπου μεταξύ άλλων θα παραταχθούν οι τέσσερις αθλήτριες που έχουν ήδη προεπιλεγεί για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (Βασιλική Μιλλούση, Αργυρώ Αφράτη, Βάλια Πλυτά, Ιωάννα Ξουλόγη).
Παράλληλα, το «αύριο» της ελληνικής ενόργανης θα ξεδιπλώσει το ταλέντο του στις κατηγορίες εφήβων και νεανίδων.

Ένα ξεχωριστό κάλεσμα, προς όσους… έχουν μάτια να δουν, απεύθυνε ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής ανδρών, Δημήτρης Ράφτης:
«Το πανελλήνιο πρωτάθλημα θα αποτελέσει ένα σημαντικό αγωνιστικό τεστ ενόψει του ευρωπαϊκού και όλοι οι αθλητές μας θα έρθουν με το σκεπτικό να παρουσιάσουν ένα καλό πρόσωπο. Όσοι φίλαθλοι έρθουν στο στάδιο θα ανταμειφθούν από εντυπωσιακά προγράμματα, πολύ υψηλού επιπέδου και από πολλούς αθλητές. Δεν είναι μόνο ο Πετρούνιας, ο Μάρας και οι διεθνώς καταξιωμένοι πρωταθλητές. Από πίσω έχουμε πολλά ακόμη παιδιά που αξίζουν και έχουν ετοιμάσει πολύ ωραία προγράμματα. Αν είχε μάτια να δει αυτή η χώρα, θα έλεγε “ναι, αξίζει να βοηθήσω αυτά τα παιδιά, γιατί μπορούν να πετύχουν σπουδαία πράγματα”! Μάλλον, όμως, είναι τυφλή… Περιμένουμε πάντως να τα εκτιμήσει ο κόσμος, που θα έρθει να δει τους αγώνες».

Στη διοργάνωση έχουν δηλώσει συμμετοχή συνολικά 108 αθλητές και αθλήτριες (31 άνδρες, 29 γυναίκες, 16 έφηβοι, 32 νεανίδες), αριθμός αυξημένος σε σχέση με πέρσι. Η αυλαία θα ανοίξει το Σάββατο (04/03) με τον γενικό προκριματικό αγώνα, στον οποίο θα πάρουν μέρος όλοι οι αθλητές και μέσω αυτού θα αναδειχθούν οι νικητές του συνθέτου ατομικού και οι φιναλίστ των επιμέρους οργάνων. Την Κυριακή (05/03) θα πραγματοποιηθούν οι τελικοί οργάνων όλων των κατηγοριών. Η είσοδος στην αίθουσα «Ι. Μελισσανίδης» θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το πρόγραμμα του πανελλήνιου πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής:

Σάββατο 4 Μαρτίου
10:00 – 12:00: Γενικός αγώνας νεανίδων
13:00 – 14:30: Γενικός αγώνας γυναικών
16:00 – 19:00: Γενικός αγώνας ανδρών / εφήβων

 
Κυριακή 5 Μαρτίου
10:30 – 12:00: Τελικοί οργάνων γυναικών / νεανίδων
14:00 – 16:30: Τελικοί οργάνων ανδρών / εφήβων