Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς στο Ολυμπιακό Μουσείο

Το επιμορφωτικό – βιωματικό σεμινάριο, που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και έχει ως θέμα «Ολυμπισμός και Αξίες: Προσεγγίζοντας την Ειρήνη», πραγματοποιείται την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου στις 16:30 στο Ολυμπιακό Μουσείο, στη Θεσσαλονίκη.

Ακολουθεί η αναλυτική παρουσίαση του σεμιναρίου, όπως αναρτήθηκε στον δικτυακό τόπο του Ολυμπιακού Μουσείου, καθώς και η φόρμα δήλωσης συμμετοχής σε αυτό:

Το Ολυμπιακό Μουσείο και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, σε συνεργασία με το Γραφείο Πολιτιστικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, σας καλούν στο Επιμορφωτικό – Βιωματικό Σεμινάριο, με τίτλο: «Ολυμπισμός και Αξίες: Προσεγγίζοντας την Ειρήνη», που διοργανώνουν την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, ώρα 16:30, με σκοπό την ανάδειξη της παιδαγωγικής διάστασης του Ολυμπιακού πνεύματος και των αξιών της Ολυμπιακής Εκεχειρίας. Το σεμινάριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής αποστολής του Ολυμπιακού Μουσείου για τη διάχυση του Ολυμπιακού Ιδεώδους, υπό την αιγίδα της Unesco, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Στη διάρκεια του σεμιναρίου, θα γίνει παρουσίαση του καταλυτικής σημασίας ρόλου των αξιών του Ολυμπισμού στη διαμόρφωση της σύγχρονης κοινωνίας, ειδικά σε θέματα διαπαιδαγώγησης της νέας γενιάς, καθώς και επιμόρφωση σε πρακτικές διαθεματικής προσέγγισης των εννοιών «Ολυμπιακές αξίες» και «Ολυμπιακή Εκεχειρία», ως εργαλείων «Ειρήνης» μέσα από τα μουσειακά αντικείμενα, τη σύγχρονη μουσειοπαιδαγωγική, εικαστικές και μουσικοκινητικές δραστηριότητες.

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου θα συμμετέχουν με εισηγήσεις: η Δρ. Κυριακή Ουδατζή, Διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου, ο Δρ. Κωνσταντίνος Φίλης, Διευθυντής του Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, η Δρ. Βιργινία Αρβανιτίδου, Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Π.Ε.Δυτ.Θεσσαλονίκης, ο κ. Νίκος Οξύζογλου, Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής,η κ. Βίκυ Νικολάκαρου, Εκπαιδευτικός του Ελληνικού Κολλεγίου. Η επιμόρφωση στις βιωματικές δραστηριότητες θα υλοποιηθεί από το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ολυμπιακού Μουσείου,την κ. Εύα Παυλίδου, Επίκουρη Καθηγήτρια ΤΕΠΑΕ, ΑΠΘ, την κ. Ελένη Κάρτσακα, Σχολική Σύμβουλο Καλλιτεχνικών Μαθημάτων και τον Δρ. Σταύρο Παναγιωτάκη, Εικαστικό–Εκπαιδευτικό.

Την Ημερίδα θα χαιρετήσουν η κ. Μαρία-Αικατερίνη Παπαχριστοπούλου-Τζιτζικώστα, Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της Unesco, η κ. Βούλα Πατουλίδου, Π.Κ.Μ. και Χρυσή Ολυμπιονίκης και ο κ. Παναγιώτης Ανανιάδης, Περιφερειακός Διευθυντής Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Η ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης και θα αποτελέσει την αφετηρία για το σχεδιασμό εκπαιδευτικών δράσεων και σχεδίων εργασίας, με μαθητές Α’βάθμιας και Β’βάθμιας βαθμίδας.

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή καλούνται να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση μέχρι και την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017 στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScrJESI4-9cAsaBUYV8TG84pzYFNjNrlQruoFN0SQwRLorg0A/viewform.