Κράμα εμπειρίας και νιάτων στο ατομικό της ρυθμικής

Με ένα κράμα εμπειρίας και νιάτων θα ξεκινήσει το ατομικό της ρυθμικής γυμναστικής την πορεία του στον νέο Ολυμπιακό κύκλο, αφού γνωστές αλλά και νεότερες αθλήτριες αναμένεται να συνθέσουν ένα σύνολο, που θα μπορέσει να διατηρήσει και να ενισχύσει τη θέση της ελληνικής ρυθμικής σε διεθνές επίπεδο.

Πλάι στην καταξιωμένη Βαρβάρα Φίλιου, η οποία εκπροσωπεί την Εθνική ομάδα ανελλιπώς από το 2010 με πιο πρόσφατο παράδειγμα την συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, καθώς και την 17χρονη Ελένη Κελαϊδίτη, που αποτελεί από πέρσι επίλεκτη αθλήτρια και διανύει τη δεύτερη χρονιά της στην κατηγορία γυναικών, έρχονται τώρα να προστεθούν άλλα τρία ταλαντούχα κορίτσια:

Στις επίλεκτες αθλήτριες του ατομικού εντάσσονται πλέον, με απόφαση της Ε.Γ.Ο., η Ανδρομάχη Ζάχου της Γ.Ε. Λάρισας, η Κατερίνα Δερβίση του Α.Σ. Καλαμαριάς «Εξάντας» και η Έλενα Σκαλίμη-Παλλίδου του Αρίωνα Πανοράματος.

Και οι τρεις είναι γεννημένες το 2001 και ανέβηκαν φέτος στην κατηγορία γυναικών. Η Δερβίση και η Σκαλίμη-Παλλίδου είχαν εκπροσωπήσει τα ελληνικά χρώματα στο περσινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ρυθμικής νεανίδων, τον περασμένο Ιούνιο στο Χολόν του Ισραήλ, ενώ η Ζάχου συνεχίζει μία επιτυχημένη οικογενειακή παράδοση, αφού η μεγαλύτερη αδερφή της, Βάσω Ζάχου, διετέλεσε μέλος του ελληνικού ανσάμπλ στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Λονδίνο 2012».

Το πρώτο μεγάλο ραντεβού της χρονιάς για το ατομικό της ρυθμικής γυμναστικής θα έρθει στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης (19-21 Μαΐου), όπου κάθε χώρα θα έχει έως τρεις αθλήτριες στην σύνθεσή της, ενώ θα ακολουθήσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Πέζαρο της Ιταλίας, από τις 30 Αυγούστου μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου.