Νέος πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας ο Θανάσης Βασιλειάδης

Στην ιδιαιτέρως τιμητική θέση του Προέδρου της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας εξελέγη ο επικεφαλής της Ε.Γ.Ο., Θανάσης Βασιλειάδης, κατά τις σημερινές αρχαιρεσίες της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, για τον νέο Ολυμπιακό κύκλο 2017-2020.

Ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο., ο οποίος έλαβε 14 ψήφους σε σύνολο ισάριθμων ψηφισάντων, είχε διατελέσει Β’ Αντιπρόεδρος της Ε.Ο.Ε. επί οκτώ συναπτά έτη, από το Φεβρουάριο του 2009 έως σήμερα. Κατά την νέα τετραετία, ο ρόλος του θα είναι ακόμη πιο σημαντικός, αφού πλέον ο κ. Βασιλειάδης θα έχει την ευθύνη της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας ενόψει των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων Νέων του Μπουένος Άιρες το 2018, των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο του 2020, αλλά και των αντίστοιχων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Στη θέση του προέδρου της Ε.Ο.Ε. επανεξελέγη, για τρίτη συνεχόμενη τετραετία, ο Σπύρος Καπράλος, με 14 ψήφους σε σύνολο ισάριθμων ψηφισάντων.

Κατά τις σημερινές εκλογές της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για τη θητεία 2017-2020, εξελέγησαν οι εξής στο Διοικητικό Συμβούλιο, την εκτελεστική επιτροπή και σε τέσσερις επιτροπές:

Α’ Αντιπρόεδρος: Παύλος Κανελλάκης
Β’ Αντιπρόεδρος: Βασίλης Κατσώρας
Γενικός Γραμματέας: Μανώλης Κολυμπάδης
Ταμίας: Αντώνης Νικολόπουλος
Εκτελεστική Επιτροπή: Αριστείδης Αδαμόπουλος, Πολυξένη Αργειτάκη, Ιάκωβος Φιλιππούσης
Πρόεδρος Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας: Μιχάλης Φυσετζίδης
Πρόεδρος Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος: Μανώλης Κατσιαδάκης
Πρόεδρος Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας: Γιάννης Καρράς
Πρόεδρος Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας: Αθανάσιος Βασιλειάδης