Γιορτή για τα 35 χρόνια της UEG στη Λοζάνη

Η καρδιά της ευρωπαϊκής γυμναστικής θα χτυπά τις επόμενες μέρες στη Λοζάνη, όπου η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Γυμναστικής (UEG) θα γιορτάσει τα 35 χρόνια από την ίδρυσή της και μαζί την μετεγκατάστασή της σε νέα γραφεία. Παράλληλα, η Εκτελεστική Επιτροπή της UEG θα συνεδριάσει για πρώτη φορά μέσα στο 2017, παρόντος του επικεφαλής της Ε.Γ.Ο., Θανάση Βασιλειάδη.

Η UEG, που ιδρύθηκε το 1982 από 15 εθνικές Ομοσπονδίες της Δυτικής Ευρώπης, αριθμεί σήμερα 50 χώρες – μέλη και εκπροσωπεί σχεδόν 10 εκατομμύρια εν ενεργεία αθλητές σε όλα τα μήκη και πλάτη της «Γηραιάς Ηπείρου».
Η συμπλήρωση 35 ετών από τη δημιουργία της θα γιορταστεί την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου με μία λαμπρή εκδήλωση, η οποία θα συνοδευτεί από τη μετακόμιση στα νέα της γραφεία στη Λοζάνη, στο ίδιο κτίριο όπου μέχρι πρόσφατα βρισκόταν η αντίστοιχη έδρα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG).

Επιπλέον, στο νέο «σπίτι» της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής θα πραγματοποιηθεί η πρώτη φετινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της, στις 2 και 3 Φεβρουαρίου. Παρών θα είναι, ως μέλος της Εκτελεστικής, ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο., Θανάσης Βασιλειάδης.

Ταυτόχρονα, θα αναλάβει δράση μία ειδική Ομάδα Εργασίας, με στόχο να παρουσιάσει έναν «οδικό χάρτη» για το μέλλον της ευρωπαϊκής γυμναστικής σε δέκα μήνες και συγκεκριμένα στο 27ο Συνέδριο της UEG στο Σπλιτ της Κροατίας (1-2 Δεκεμβρίου), εκεί όπου θα εκλεγεί ο διάδοχος του Γάλλου προέδρου Ζορζ Γκελζέκ, ο οποίος έχει δηλώσει ότι θα αποχωρήσει, έπειτα από την ολοκλήρωση συνολικής θητείας οκτώ ετών.