Υψηλού επιπέδου το τουρνουά ρυθμικής “Aphrodite Cup 2017”

Στην Αθήνα θα διεξαχθεί μία από τις πρώτες μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις της χώρας μας για τον νέο Ολυμπιακό Κύκλο της ρυθμικής γυμναστικής. Πρόκειται για το διεθνές τουρνουά “Aphrodite Cup”, το οποίο θα πραγματοποιηθεί για 3η συνεχόμενη χρονιά στο Κλειστό Παλαιού Φαλήρου (Tae Kwon Do) από τις 24 έως τις 26 Μαρτίου 2017. Συνδιοργανωτές είναι ο Γυμναστικός Όμιλος Παλαιού Φαλήρου «Η Αρμονία», η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία και ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου. Η διοργάνωση εντάσσεται στο καλεντάρι της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής.

Το διεθνές τουρνουά θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον διότι αθλήτριες της ρυθμικής από πολλές χώρες του εξωτερικού θα παρουσιάσουν τα νέα τους προγράμματα. «Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από ξένες αποστολές γιατί διαθέτουμε μία εκπληκτική εγκατάσταση, με υποδομές αντάξιες με αυτές των παγκοσμίων και ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Μαζί με τη δημοτική αρχή του Παλαιού Φαλήρου και την ΕΓΟ, ξεκινήσαμε από νωρίς την προετοιμασία για να παρουσιάσουμε μία διοργάνωση υψηλού επιπέδου. Είναι η αρχή του Ολυμπιακού Κύκλου, έχει αλλάξει ο κώδικας και όλες οι αθλήτριες ετοιμάζουν τα νέα προγράμματά τους. Από την άλλη πλευρά αποτελεί σπουδαία ευκαιρία για τα νέα κορίτσια της ελληνικής ρυθμικής η συμμετοχή σε ένα τόσο μεγάλο τουρνουά, όπου θα αγωνιστούν αθλήτριες υψηλού διεθνούς επιπέδου», δήλωσε η Ελένη Μιχοπούλου, πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κα του Γυμναστικού Ομίλου «Η Αρμονία». Η Ελένη Μιχοπούλου ασχολείται 37 χρόνια με την ελληνική ρυθμική γυμναστική και διαθέτει πολυετή διεθνή εμπειρία.

Στην περσινή διοργάνωση είχαν πάρει μέρος 220 αθλήτριες από 21 χώρες. Οι 135 προέρχονταν από χώρες του εξωτερικού. Υπήρξαν 37 ώρες αγωνιστικών προγραμμάτων και εργάστηκαν για τους αγώνες 175 άνθρωποι (εθελοντές και έμμισθο προσωπικό).

(Δελτίο Τύπου “Aphrodite Cup 2017”)