Ο Λευτέρης Πετρούνιας «ξενάγησε» τον Ιάπωνα Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών στο Καλλιμάρμαρο

Ο Ολυμπιονίκης της ενόργανης Λευτέρης Πετρούνιας, μαζί με τον προπονητή του Δημήτρη Ράφτη, είχε ξεχωριστό ρόλο στην υποδοχή και ξενάγηση του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών της Ιαπωνίας κ. Νομπούο Κίσι στο Παναθηναϊκό Στάδιο, το μεσημέρι της Κυριακής (15/01).

Τον Ιάπωνα Υπουργό, τον οποίο συνόδευε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, υποδέχθηκε στο Καλλιμάρμαρο ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Ε. Σπύρος Καπράλος, ενώ παρών ήταν επίσης ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο., Θανάσης Βασιλειάδης.

Στο περιθώριο της ξενάγησής του, ο κ. Κίσι συνομίλησε με τον Πετρούνια για τις εντυπώσεις του από το προπονητικό καμπ ενόργανης, στο οποίο είχε προσκληθεί τον περασμένο μήνα στο Τόκιο μαζί με τους Νίκο Ηλιόπουλο και Αντώνη Τανταλίδη, στο πλαίσιο του προγράμματος “Sport for Tomorrow”, που προβλέπει στενή συνεργασία της Ε.Γ.Ο. με τους αντίστοιχους ιαπωνικούς φορείς.

Ακολουθεί το σχετικό Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή:

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας κ. Νομπούο Κίσι επισκέφτηκε το Παναθηναϊκό Στάδιο στο πλαίσιο του ταξιδιού του στην Αθήνα, προκειμένου να γνωρίσει από κοντά το στάδιο, στο οποίο θα παραδοθεί το 2020 στην ιαπωνική αποστολή, η Φλόγα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Τον Ιάπωνα Υπουργό, τον οποίο συνόδευε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, υποδέχθηκε στο Καλλιμάρμαρο ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος. Μαζί του ήταν ο Ολυμπιονίκης της γυμναστικής Λευτέρης Πετρούνιας με τον προπονητή του Δημήτρη Ράφτη, τα μέλη της Ολομέλειας της ΕΟΕ Σάκης Βασιλειάδης και Μιχάλης Φυσεντζίδης, αλλά και ο Ιάπωνας πρέσβης στην Αθήνα κ. Μασούο Νισιμπαγιάσι.

Ο κ. Καπράλος ξενάγησε τον κ. Νομπούο Κίσι στο Παναθηναϊκό Στάδιο και του ανέλυσε την ιστορία του ιστορικού σταδίου, στο οποίο αναβίωσαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 1896. Ο Ιάπωνας Υπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για τη μοναδική αίθουσα που έχει δημιουργήσει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, με τις αφίσες και τις δάδες των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στο τέλος της επίσκεψης δόθηκαν αναμνηστικά δώρα στον κ. Νομπούο Κίσι, ο οποίος δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό για την εμπειρία που βίωσε στο Καλλιμάρμαρο, ενώ είχε και ιδιαίτερη συνομιλία με τον Λευτέρη Πετρούνια, που πριν από λίγο καιρό συμμετείχε σε προπονητικό καμπ στο Τόκιο με Ιάπωνες αθλητές.

Η επίσκεψη του Ιάπωνα Υπουργού αποτελούσε μέρος προώθησης του προγράμματος Sports for Tomorrow από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα της Ιαπωνίας. Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί πρωτοβουλία της Ιαπωνικής κυβέρνησης και έχει ως στόχο να επεκταθούν τα Ολυμπιακά Ιδεώδη σε τουλάχιστον 10 εκατομμύρια άτομα από τουλάχιστον 100 διαφορετικές χώρες ώστε να επεκταθεί το Ολυμπιακό κίνημα σε κάθε γενιά ανθρώπων.

Στιγμιότυπα από την επίσκεψη του κ. Νομπούο Κίσι στο Παναθηναϊκό Στάδιο:
(φωτογραφίες: Πάρης Σαρρηκώστας)

kishi-petrounias-japan-kallimarmaro-1 kishi-petrounias-japan-kallimarmaro-2 kishi-petrounias-japan-kallimarmaro-3 kishi-petrounias-japan-kallimarmaro-4