Εντυπωσιασμένοι οι Έλληνες πρωταθλητές από τις συνθήκες στην Ιαπωνία

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις κυλά η προετοιμασία του Λευτέρη Πετρούνια, του Νίκου Ηλιόπουλου και του Αντώνη Τανταλίδη στο Τόκιο, όπου συμμετέχουν σε προπονητικό καμπ από τις 11 έως τις 17 Δεκεμβρίου, αποκομίζοντας νέες εμπειρίες και ετοιμάζοντας σιγά – σιγά τα προγράμματα που θα παρουσιάσουν τη νέα αγωνιστική χρονιά.

Οι τρεις πρωταθλητές της ενόργανης ταξίδεψαν στην ιαπωνική πρωτεύουσα μαζί με τους προπονητές Δημήτρη Ράφτη και Θεόφιλο Λαλεχό, έπειτα από πρόσκληση που απεύθυνε στην Ε.Γ.Ο. η Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, στο πλαίσιο μίας ευρύτερης συνεργασίας που ξεκινά μεταξύ των Ομοσπονδιών των δύο χωρών και πρόκειται να διαρκέσει μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020».

Η ελληνική αποστολή προπονείται και διαμένει στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο «Ατζινομότο», που ανήκει στην Ιαπωνική Ολυμπιακή Επιτροπή και περιλαμβάνει πλήρεις αθλητικές εγκαταστάσεις, καθώς και ξενώνες. Ενδεικτικό του μεγέθους του «Ατζινομότο» είναι το γεγονός ότι το κλειστό γυμναστήριο, από μόνο του, έχει τέσσερις ορόφους και φιλοξενεί συνολικά 12 Ολυμπιακά αθλήματα (πάλη, άρση βαρών, πυγμαχία, τζούντο, πινγκ πονγκ, χάντμπολ, μπάσκετ, βόλεϊ, μπάντμιντον, ενόργανη, ρυθμική, τραμπολίνο), διαθέτοντας επιπλέον κολυμβητήριο, γυμναστήριο και αίθουσες μελέτης και συσκέψεων, σ’ ένα κτίριο συνολικού εμβαδού 29.000 τ. μ..

tokyo2016-iliopoulos-petrounias-tantalidis-2

Οι τρεις Έλληνες πρωταθλητές, στο περιθώριο προπόνησής τους

«Οι συνθήκες που συναντήσαμε είναι καταπληκτικές. Η φιλοξενία των Ιαπώνων είναι άψογη και έχουμε μείνει εντυπωσιασμένοι από την ευγένειά τους και από τις παροχές του αθλητικού κέντρου. Υπάρχει έντονο κρύο εδώ, όμως αυτό δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα στην προπόνησή μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ομοσπονδιακός προπονητής Θεόφιλος Λαλεχός.

Μάλιστα, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG) και γενικός γραμματέας της Ιαπωνικής Ομοσπονδίας, Μορινάρι Γουατανάμπε, δεξιώθηκε τη Δευτέρα (12/12) τους Έλληνες προπονητές, ενώ για το ερχόμενο διήμερο έχουν προγραμματιστεί επιπλέον εκδηλώσεις σύσφιξης σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών:

Η απογευματινή προπόνηση της Πέμπτης (15/12) θα γίνει σε ένα διαφορετικό αθλητικό κέντρο του Τόκιο, παρουσία του δις παγκόσμιου πρωταθλητή των ασκήσεων εδάφους και «χάλκινου» Ολυμπιονίκη του άλματος, Κένζο Σιράι, ενώ την Παρασκευή (16/12) αναμένεται να βρεθεί στο «Ατζινομότο» ταυτόχρονα με τους Έλληνες πρωταθλητές ο Κόχεϊ Ουτσιμούρα, θριαμβευτής του σύνθετου ατομικού στους δύο τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς και στα έξι παγκόσμια πρωταθλήματα που έχουν διεξαχθεί από το 2009 μέχρι σήμερα.

Σε ό,τι αφορά στον Λευτέρη Πετρούνια, ο οποίος αύριο (Πέμπτη 15/12) θα γιορτάσει μακριά από την πατρίδα την ονομαστική του γιορτή, αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται το Τόκιο, αφού δεν είχε μπορέσει να αγωνιστεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της ιαπωνικής πρωτεύουσας το 2011, με δεδομένο ότι σ’ εκείνη τη διοργάνωση η Ελλάδα είχε τη δυνατότητα να στείλει μόνο τρεις αθλητές από το προηγούμενο παγκόσμιο, τους Βλάση Μάρα, Βασίλη Τσολακίδη και Λευτέρη Κοσμίδη.
Ωστόσο, ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης των κρίκων θα προσπαθήσει να ξαναβρεθεί στην ιαπωνική πρωτεύουσα αρκετές φορές στο μέλλον, τόσο στο πλαίσιο των αθλητικών ανταλλαγών που θα συνεχιστούν μεταξύ της Ε.Γ.Ο. και της Ιαπωνικής Ομοσπονδίας, όσο βέβαια και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020…

Βίντεο από την προπόνηση του Λευτέρη Πετρούνια στους κρίκους: