Απόλυτη επιτυχία για τους Έλληνες κριτές, στο διηπειρωτικό σεμινάριο ενόργανης ανδρών

Εξαιρετικά ήταν τα αποτελέσματα για τους Έλληνες διεθνείς κριτές Νίκο Προβιά και Λευτέρη Μπουτάκη στο διηπειρωτικό σεμινάριο ενόργανης γυμναστικής ανδρών, το οποίο διοργάνωσε η Διεθνής Ομοσπονδία Γυμναστικής (FIG) στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, από τις 29 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου.

Οι δύο έμπειροι Έλληνες κριτές επιμορφώθηκαν σχετικά με τον νέο Κώδικα Βαθμολογίας της FIG, που θα ισχύσει κατά τον Ολυμπιακό κύκλο 2017 – 2020, και πέρασαν με επιτυχία τις εξετάσεις στο τέλος του σεμιναρίου, αποκτώντας έτσι τη δυνατότητα να εκπροσωπήσουν την ελληνική γυμναστική σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις της ερχόμενης τετραετίας.

Οι επιδόσεις του Νίκου Προβιά ήταν εντυπωσιακές, αφού απέκτησε Δίπλωμα Κατηγορίας 1, με βαθμό «άριστα» και βαθμολογία 98,04%, παραμένοντας στην ελίτ των διεθνών κριτών.
Το Δίπλωμα Κατηγορίας 1 λαμβάνουν μόνο οι 25 κορυφαίοι κριτές στον κόσμο, μεταξύ των οποίων ο κ. Προβιάς θα βρίσκεται για τρίτη συνεχόμενη τετραετία, αφού μάλιστα κατετάγη μεταξύ των 10 πρώτων στην Μπρατισλάβα.
Μέχρι σήμερα, ο κριτής από το Ρέθυμνο έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε τέσσερις Ολυμπιακές διοργανώσεις και παράλληλα αποτελεί εκλεγμένο μέλος της Τεχνικής Επιτροπής ενόργανης ανδρών της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής (UEG).

Ικανοποιητικό ήταν το αποτέλεσμα και για τον Λευτέρη Μπουτάκη, ο οποίος απέκτησε Δίπλωμα Κατηγορίας 3, με βαθμό «καλώς», έχοντας μάλιστα το δικαίωμα μελλοντικής συμμετοχής σε νέες εξετάσεις για αναβάθμιση κατηγορίας, βάσει των διατάξεων της FIG.

Με επιστολή της, η FIG ενημέρωσε επίσημα και συνεχάρη την Ε.Γ.Ο. για τα αποτελέσματα των κ. κ. Προβιά και Μπουτάκη, κοινοποιώντας τα αναλυτικά αποτελέσματα των εξετάσεών τους μαζί με ευχές για καλή επιτυχία στο έργο τους, ενόψει του νέου Ολυμπιακού κύκλου.