Στην Ιαπωνία, για προπονήσεις με τους κορυφαίους, ο Λευτέρης Πετρούνιας

Η αντίστροφη μέτρηση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020» ξεκινά από τώρα για τον Λευτέρη Πετρούνια, ο οποίος θα συμμετάσχει σε προπονητικό καμπ στην ιαπωνική πρωτεύουσα μαζί με τους Νίκο Ηλιόπουλο και Αντώνη Τανταλίδη, έχοντας την ευκαιρία να προετοιμαστεί πλάι στους κορυφαίους του πλανήτη.

Οι τρεις Έλληνες πρωταθλητές, συνοδευόμενοι από τους προπονητές Δημήτρη Ράφτη και Θεόφιλο Λαλεχό, θα αναχωρήσουν αύριο (Σάββατο 10/12) για την Ιαπωνία, όπου θα παραμείνουν για μία εβδομάδα, μέχρι το επόμενο Σάββατο (17/12), έπειτα από πρόσκληση που απεύθυνε στην Ε.Γ.Ο. η Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, αναλαμβάνοντας να καλύψει τα έξοδα μετάβασης και διαμονής τους.

Αυτό θα είναι το πρώτο βήμα μίας ευρύτερης συνεργασίας ανάμεσα στην Ε.Γ.Ο. και την Ιαπωνική Ομοσπονδία Γυμναστικής, που θα περιλαμβάνει παρόμοιες ανταλλαγές αθλητών και τεχνογνωσίας καθ’ όλη τη διάρκεια του Ολυμπιακού κύκλου 2017 – 2020, με πολλαπλά οφέλη για τους εκπροσώπους της ελληνικής γυμναστικής.

Η συμφωνία αυτή επιτεύχθηκε ύστερα από προσωπικές επαφές του προέδρου της Ε.Γ.Ο., Θανάση Βασιλειάδη, με τον γενικό γραμματέα της Ιαπωνικής Ομοσπονδίας -και νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG)- Μορινάρι Γουατανάμπε, καθώς και τον αντιπρόεδρό της και πεντάκις «χρυσό» Ολυμπιονίκη της ενόργανης, τον θρυλικό Μιτσούο Τσουκαχάρα.

«Η στρατηγική συνεργασία με την Ιαπωνία, την κορυφαία δύναμη του πλανήτη στην ενόργανη γυμναστική ανδρών, μας κάνει πιο ισχυρούς και ανοίγει νέους ορίζοντες για την ελληνική γυμναστική. Εργαζόμαστε για ένα καλύτερο μέλλον, βάζουμε ψηλότερα τον πήχη και, με την στήριξη που προσδοκούμε να έχουμε από όλους τους αρμόδιους φορείς, αισιοδοξούμε ότι η νέα τετραετία θα συνοδευτεί από ακόμα περισσότερες και μεγαλύτερες επιτυχίες», δήλωσε ο επικεφαλής της Ε.Γ.Ο., Θανάσης Βασιλειάδης.

Τα επόμενα στάδια της συνεργασίας Ελλάδας – Ιαπωνίας θα συζητηθούν στην προγραμματισμένη συνάντηση που θα έχουν τον ερχόμενο Φεβρουάριο στη Λοζάνη οι επιτελείς της Ε.Γ.Ο. με τον κ. Γουατανάμπε, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως προέδρου της FIG.

Αναφερόμενος στο προσεχές καμπ προετοιμασίας στο Τόκιο, ο προπονητής του Πετρούνια και υπεύθυνος της Εθνικής ανδρών, Δημήτρης Ράφτης, δήλωσε: «Θα πάμε να κάνουμε προπόνηση μαζί με τους καλύτερους και να διδαχθούμε από αυτούς. Στην Ιαπωνία θα δούμε έναν άλλον τρόπο δουλειάς και είμαι βέβαιος ότι θα είναι μία πολύ χρήσιμη εμπειρία για όλους μας».
Παράλληλα, εξήγησε ότι τον «χρυσό» Ολυμπιονίκη των κρίκων επιλέχθηκαν θα συνοδεύσουν οι Ηλιόπουλος και Τανταλίδης, ως οι δύο καλύτεροι στο σύνθετο ατομικό στο φετινό πανελλήνιο πρωτάθλημα, αλλά και βάσει της αγωνιστικής τους κατάστασης τη δεδομένη στιγμή.

Η ιαπωνική ομάδα ενόργανης γυμναστικής ανδρών θεωρείται ως η κορυφαία στον πλανήτη, αφού είναι η κάτοχος του παγκόσμιου και του Ολυμπιακού τίτλου στο ομαδικό, έχοντας στις τάξεις της τον αξεπέραστο Κόχεϊ Ουτσιμούρα, δις «χρυσό» Ολυμπιονίκη στο σύνθετο ατομικό και θριαμβευτή στα έξι παγκόσμια πρωταθλήματα που έχουν διεξαχθεί από το 2009 μέχρι σήμερα, καθώς και τον δις παγκόσμιο πρωταθλητή στις ασκήσεις εδάφους και «χάλκινο» Ολυμπιονίκη του άλματος, Κένζο Σιράι, μεταξύ άλλων.

Κατά την εβδομαδιαία παραμονή τους στην ιαπωνική πρωτεύουσα, οι Έλληνες πρωταθλητές θα μοιραστούν με την εθνική Ιαπωνίας την αίθουσα ενόργανης, εμβαδού 2.048 τ.μ., καθώς και τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις του Εθνικού Προπονητικού Κέντρου «Ατζινομότο», ενός τεράστιου κτιριακού συγκροτήματος που ανήκει στην Ιαπωνική Ολυμπιακή Επιτροπή και φιλοξενεί συνολικά πάνω από 20 Ολυμπιακά αθλήματα.