«Γκρεμίστηκαν τα τείχη» για την υποδοχή του ήρωα του Ρίο, Λευτέρη Πετρούνια!

Αντάξια ενός «χρυσού» Ολυμπιονίκη ήταν η θριαμβευτική υποδοχή που επιφύλαξαν στον Λευτέρη Πετρούνια οι άνθρωποι της ελληνικής Γυμναστικής το μεσημέρι της Πέμπτης (25/08) στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», κατά την επιστροφή του 26χρονου πρωταθλητή από το Ρίο.

Ο «άρχοντας των κρίκων» και οι υπόλοιποι πρωταθλητές της ενόργανης και της ρυθμικής, που επίσης εκπροσώπησαν επάξια τα ελληνικά χρώματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, έγιναν δεκτοί από δεκάδες φίλους και συγγενείς, καθώς και από πολλούς εκπροσώπους των ΜΜΕ, σε μια μέρα γιορτής για την ελληνική Γυμναστική!

Με το χρυσό μετάλλιο να λάμπει στο στήθος του, ο Λευτέρης Πετρούνιας «πνίγηκε» στις αγκαλιές των δικών του ανθρώπων: Της μητέρας του, Σοφίας, των υπόλοιπων συγγενών του, αλλά και των ανθρώπων της Γυμναστικής, που μοιράστηκαν τη χαρά του και τον υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα, ανθοδέσμες και ζεστά χαμόγελα.

Τον Ολυμπιονίκη των κρίκων, τους συναθλητές του Βλάση Μάρα και Βασιλική Μιλλούση, την πρωταθλήτρια του ατομικού της ρυθμικής Βαρβάρα Φίλιου και την ομάδα ανσάμπλ (Σταυρούλα Σαμαρά, Ελένη Δόικα, Ζωή Κοντογιάννη, Μιχαέλα Μεταλλίδου, Ιωάννα Αναγνωστοπούλου), περίμεναν στην αίθουσα αφίξεων του «Ελ. Βενιζέλος» ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. κ. Θανάσης Βασιλειάδης και αρκετά ακόμα στελέχη της Ομοσπονδίας, ο πρόεδρος του συλλόγου Γ.Α.Σ. Περιστερίου «Ειρήνη», όπου ανήκει ο Πετρούνιας, κ. Βασίλης Κουβακάς, ενώ παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο πρώτος έφορος που είχε στον Πανιώνιο όταν ξεκινούσε την ενόργανη, κ. Μίμης Κούρτης, καθώς και η Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ, Εύα Χριστοδούλου.

«Ήταν η επιθυμία μου να φέρω το χρυσό μετάλλιο στην Ελλάδα. Ένα κομμάτι αυτού του μεταλλίου ανήκει στους Έλληνες. Εδώ και μια εβδομάδα βλέπω στο βίντεο τον αγώνα και την απονομή. Είμαι πολύ ευτυχισμένος. Όλα έγιναν όπως ονειρευόμουν και είμαι ευτυχισμένος γι’ αυτό. Έχουμε περάσει δύσκολα χρόνια, υπήρξαν πολλές αποτυχίες μέχρι να φτάσουμε εδώ, αλλά αν δεν αποτύχεις και αν δεν μάθεις να χάνεις, δεν θα πετύχεις» είπε αρχικά ο Λευτέρης Πετρούνιας και συνέχισε:
«Ένιωσα περήφανος που ανέβηκα στο πρώτο σκαλί, που όλο το στάδιο σηκώθηκε για τον ελληνικό Εθνικό Ύμνο. Πίσω αυτό το μετάλλιο κρύβεται χαρακτήρας και ήθος. Θέλουμε να είμαστε υγιή πρότυπα για τα παιδιά. Κάποτε ονειρευόμουν να ξυπνήσω και η γυμναστική να έχει την ίδια ανταπόκριση με το ποδόσφαιρο! Τώρα ακούγεται και το δικό μας άθλημα».

Ο 26χρονος πρωταθλητής αναφέρθηκε επίσης στο ρόλο της Πολιτείας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο ελληνικός αθλητισμός αξίζει περισσότερα:
«Το κράτος κάνει ό,τι μπορεί, αλλά θέλουμε περισσότερη στήριξη. Αφού σε αυτά τα δύσκολα χρόνια καταφέραμε να φέρουμε τόσα μετάλλια, αν μας δώσουν μεγαλύτερη σημασία θα κάνουμε θαύματα».

Στην συνέχεια, σύσσωμη η αποστολή με τους εκπροσώπους της ελληνικής Γυμναστικής αναχώρησε για το Προεδρικό Μέγαρο, συνοδευόμενη από τον κ. Βασιλειάδη, έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, προς όλους τους Έλληνες αθλητές που σημείωσαν εξαιρετικές διακρίσεις στο Ρίο.

Φωτογραφίες από την υποδοχή στο αεροδρόμιο και στο Προεδρικό Μέγαρο:
petrounias-afixi-rio01

petrounias-afixi-rio02

petrounias-afixi-rio03

petrounias-afixi-rio04

petrounias-afixi-rio05

petrounias-afixi-rio06

petrounias-afixi-rio07

petrounias-afixi-rio08

petrounias-afixi-rio09

petrounias-afixi-rio10

petrounias-afixi-rio11

petrounias-afixi-rio12

petrounias-afixi-rio13

petrounias-afixi-rio14

petrounias-afixi-rio15

petrounias-afixi-rio16

petrounias-afixi-rio17

petrounias-afixi-rio18

petrounias-afixi-rio19

petrounias-afixi-rio20

petrounias-afixi-rio21

petrounias-afixi-rio22

petrounias-afixi-rio23

petrounias-afixi-rio24

petrounias-afixi-rio25

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος φωτογραφίζεται με τους Ολυμπιονίκες κατά την διάρκεια της συνάντησης του στο Προεδρικό Μέγαρο, Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος φωτογραφίζεται με τους Ολυμπιονίκες κατά την διάρκεια της συνάντησης του στο Προεδρικό Μέγαρο, Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ