Δημήτρης Ράφτης: «Ο Λευτέρης έχει χάρισμα και είναι ακόμα στο ξεκίνημα των επιτυχιών του!»

Μαζί με τον Λευτέρη Πετρούνια, στο «κλαμπ» των Ολυμπιονικών μπήκε και ο προπονητής του, Δημήτρης Ράφτης, ο οποίος είχε δηλώσει ότι περίμενε από τον αθλητή του ένα βαθμό της τάξης του 16,000 β. και εκείνος τον αντάμειψε…

Ο τεχνικός του Πετρούνια, αλλά και του Βλάση Μάρα, με τον οποίο δεν έχει μπορέσει να γευθεί την Ολυμπιακή διάκριση, δήλωσε στην ΕΡΤ μετά το θρίαμβο του 26χρονου «άρχοντα των κρίκων»:
«Εμένα μου χρειάστηκαν τέσσερις Ολυμπιακές διοργανώσεις για να γίνω Ολυμπιονίκης, ενώ στον Λευτέρη αρκούσε μόνο μία. Εγώ όμως είμαι εδώ, επειδή υπήρχε ο Βλάσης σ’ όλη την επαγγελματική μου ζωή και γενικά στη ζωή μου. Δεν τρέχει τίποτε που δεν τα έχει καταφέρει στους Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι έτσι κι αλλιώς ένας μεγάλος αθλητής».

Αναφερόμενος στο κατόρθωμα του Λευτέρη Πετρούνια, αλλά και στο τι παραπάνω μπορεί να πετύχει στο μέλλον, τόνισε:
«Συγχαρητήρια στον Λευτέρη. Έχει το χάρισμα, γι’ αυτό είναι ‘χρυσός’ Ολυμπιονίκης! Δεν φτάνει η αρκετά μεγάλη βοήθεια και η αγάπη των γύρω του. Έχει το χάρισμα! Και είναι ακόμα στο ξεκίνημα… Βρέθηκε στην καλύτερή του φάση σ’ αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θέλω να πιστεύω ότι, αν είναι υγιής, θα τον επαναλάβει πολλές φορές αυτόν τον κύκλο σε παγκόσμια, ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Αρκεί να είναι υγιής και να έχει την κατάλληλη στήριξη».

Τέλος, σχολίασε την εκτέλεση του προγράμματός του στην Ολυμπιακή Αρένα του Ρίο, που του χάρισε την πρωτιά και μάλιστα με μεγάλη βαθμολογική διαφορά:
«Το πρόγραμμά του ήταν εξαιρετικό. Το μόνο του ορατό λάθος ήταν ένα στιγμιαίο ‘κόλλημα’ στο τελευταίο αιώρημα πριν την έξοδο, πράγμα που ήταν λογικό, γιατί ήθελε να μπει σε μια καλή αφετηρία πριν μπει στο πιο δύσκολο κομμάτι του προγράμματος, την έξοδο, η οποία δίνει και την τελική εικόνα στους κριτές».