«Θέλω να δω τον Βλάση Μάρα να διεκδικεί μία ακόμη Ολυμπιακή συμμετοχή»

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της ενόργανης, Δημήτρης Ράφτης, δεν πανηγύρισε μία Ολυμπιακή διάκριση με τον Βλάση Μάρα ούτε στο Ρίο, αλλά υπογράμμισε αυτό δεν αναιρεί την τεράστια αξία του 33χρονου πρωταθλητή του μονόζυγου, ο οποίος έχει ακόμα περισσότερα να δώσει.

«Ο Μάρας δεν κατάφερε να εκτελέσει το πρόγραμμά του όπως ήθελε. Είχε μια ατυχία στην άσκηση Γιάγκερ και αυτό στοίχισε. Αυτό δεν τον μειώνει ως αθλητή. Και μόνο το γεγονός ότι έχει καταφέρει να συμμετάσχει σε τέσσερις Ολυμπιακές διοργανώσεις, παίρνοντας κάθε φορά μόνος του την πρόκριση, με τη δική του προσπάθεια, είναι κάτι που τον κατατάσσει στους μεγάλους αθλητές, έστω και αν του λείπει ένα Ολυμπιακό μετάλλιο», δήλωσε στην Ε.Γ.Ο. ο κ. Ράφτης και συνέχισε:
«Δεν συμφωνώ με όσους ισχυρίζονται ότι έπρεπε να σταματήσει όταν ήταν στην κορυφή. Κάνει αθλητισμό επειδή του αρέσει και επειδή μπορεί να πρωταγωνιστεί. Το κορμί του αντέχει ακόμα και εγώ θα ήθελα να τον δω να προσπαθεί και για πέμπτη συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι σημαντικό να μην σταματάς ποτέ να κυνηγάς τα όνειρά σου. Είτε τα πραγματοποιείς, είτε όχι. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ζούμε, αυτή είναι και η δική μας φιλοσοφία».

Ο προπονητής του πεντάκις πρωταθλητή Ευρώπης και δις πρωταθλητή κόσμου, κατέληξε λέγοντας ότι ο Βλάσης Μάρας έχει όλες τις προϋποθέσεις για να φέρει νέες μεγάλες διακρίσεις:
«Μπορεί να εξακολουθήσει να πρωταγωνιστεί στις διεθνείς διοργανώσεις, όπως έκανε και στο φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, όπου αν δεν είχε μια άτυχη στιγμή στον τελικό θα ήταν 1ος ή 2ος. Θεωρώ ότι είναι ακόμα μέσα στον ανταγωνισμό του μονόζυγου και μπορεί να δώσει ακόμα περισσότερα».
raftis-maras