Βασιλική Μιλλούση: «Στεναχωρήθηκα για τον αποκλεισμό, τώρα όλη μας η ενέργεια πάει στον Πετρούνια!»

Με χαμόγελο στα χείλη, παρά την στεναχώρια για τον αποκλεισμό από τον τελικό της δοκού ισορροπίας, εμφανίστηκε η Βασιλική Μιλλούση μετά την συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέλαβε την πλασματική 57η θέση στον προκριματικό του αγωνίσματος σε σύνολο 82 αθλητριών, αφού συγκέντρωσε 13,200 βαθμούς, ενώ για την είσοδο στην προνομιούχο οκτάδα θα απαιτούνταν μία βαθμολογία γύρω στο 14,550 β., η οποία ήταν μέσα στις δυνατότητές της, εφόσον εκτελούσε χωρίς λάθη το πρόγραμμά της.

Έπειτα από την προσπάθειά της, η Βασιλική Μιλλούση δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ:
«Στεναχωρήθηκα, περίμενα ότι θα πήγαινε καλά ο αγώνας για μένα, αλλά δεν πήγε… Έτσι είναι οι αγώνες, γι’ αυτό είναι δύσκολη η ενόργανη γυμναστική και γι’ αυτό είναι όμορφη. Συνεχίζουμε… Ευτυχώς είχα την τιμή να συμμετέχω σε τρεις Ολυμπιακές διοργανώσεις, πράγμα που για μένα ήταν πολύ όμορφο και μεγάλη επιτυχία. Ήταν η τελευταία μου Ολυμπιακή συμμετοχή, αλλά όχι και ο τελευταίος μου αγώνας. Μάλλον θα με ξαναδείτε να αγωνίζομαι».

Παράλληλα, η έμπειρη πρωταθλήτρια έστειλε μήνυμα στήριξης προς τον Λευτέρη Πετρούνια, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την ελληνική ενόργανη στους τελικούς οργάνων του Ρίο: «Αυτή την στιγμή, όλη μας την ενέργεια τη δίνουμε στο Λευτέρη Πετρούνια!»

Ο τελικός των κρίκων, με την συμμετοχή του 26χρονου Έλληνα, θα γίνει τη Δευτέρα 15 Αυγούστου, ενώ για την ίδια μέρα είναι προγραμματισμένος και ο τελικός της δοκού ισορροπίας στις γυναίκες, εκεί όπου προσδοκούσε να βρεθεί η Μιλλούση.

Οι οκτώ φιναλίστ της δοκού θα είναι, κατά σειρά πρόκρισης, οι Σιμόν Μπάιλς (ΗΠΑ, 15,633 β.), Λόρεν Ερνάντες (ΗΠΑ, 15,366 β.), Φλάβια Σαράιβα (Βραζιλία, 15,133 β.), Σάνε Βέφερς (Ολλανδία, 15,066 β.), Καταλίνα Πονόρ (Ρουμανία, 14,900 β.), Γιλίν Φαν (Κίνα, 14,866 β.), Μαρίν Μπογιέ (Γαλλία, 14,600 β.) και Ιζαμπέλα Ονίσκο (Καναδάς, 14,533 β.).