Βλάσης Μάρας: «Ένα μεγάλο λάθος με κράτησε χαμηλά»

Ο Βλάσης Μάρας δεν κατάφερε να μπει στον τελικό του μονόζυγου, στην τέταρτη συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες, εξαιτίας ενός λάθους στα μισά του προγράμματός του, που τον περιόρισε στους 14,200 βαθμούς.

Μετά την ολοκλήρωση του 1ου προκριματικού ομίλου, ο 33χρονος πρωταθλητής έκανε τις παρακάτω δηλώσεις στο Sport24 Radio 103.3:

Για την αιτία του αποκλεισμού του από τον τελικό: «Έκανα ένα μεγάλο λάθος στη μέση του προγράμματος, που ίσως να μην έγινε αντιληπτό από τον πολύ κόσμο. Δεν τα παράτησα, προσπάθησα μέχρι την τελευταία στιγμή και από εκεί και μετά το πρόγραμμα ήταν εξαιρετικό. Εκείνο το λάθος, όμως, ήταν αρκετό για να με κρατήσει χαμηλά στη βαθμολογία».

Για τις ιδιαιτερότητες του μονόζυγου: «Το μονόζυγο δεν είναι σταθερό όργανο. Η ατυχία μπορεί να έρθει ανά πάσα στιγμή. Σε εμένα τυχαίνει να συμβαίνουν αναποδιές στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Επειδή πρόκειται για την κορυφαία αθλητική διοργάνωση στον κόσμο, μένουν οι ατυχίες μου σε αυτές τις διοργανώσεις».

Για τον επόμενο στόχο του: «Στόχος μου τώρα δεν είναι οι επόμενοι Ολυμπιακοί αγώνες, αλλά το να βρεθώ σε σημείο να εκτελέσω ένα πρόγραμμα μεγάλης δυσκολίας με άρτιο τρόπο και να προκριθώ στον τελικό ενός παγκόσμιου πρωταθλήματος, όπου έχω καιρό να διακριθώ. Θέλω να μπορέσω να ‘χτυπήσω’ ισάξια και σε βαθμό δυσκολίας τους αντιπάλους μου, γιατί σε ό,τι αφορά στην εκτέλεση, δεν νομίζω ότι έχω πρόβλημα. Αντίθετα, η εκτέλεσή μου είναι κλάσεις ανώτερη από εκείνη κάποιων αντιπάλων».

Για τον Λευτέρη Πετρούνια και την Βασιλική Μιλλούση: «Ο Πετρούνιας είναι στο τοπ της καριέρας του. Μπορεί άντε να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο, αλλά πρέπει να το αποδείξει στον αγώνα. Αυτό περιμένω και πιστεύω ότι μπορεί να το κάνει. Η Μιλλούση μπορεί να διεκδικήσει την είσοδο στον τελικό και από εκεί και έπειτα όλα μπορούν να συμβούν».