«Έφυγε» ο Θοδωρής Σταθόπουλος, αύριο (26/07) η κηδεία του

Τον χαμό του Θοδωρή Σταθόπουλου, ο οποίος απεβίωσε έπειτα από πολυετή, άνιση μάχη με την επάρατη νόσο, θρηνεί η ελληνική γυμναστική. Η κηδεία του εκλιπόντος θα γίνει αύριο (Τρίτη 26/07) στις 14:00, στο Δημοτικό Κοιμητήριο Ηλιούπολης.

Σε ένδειξη πένθους, η Ε.Γ.Ο. αποφάσισε να ματαιωθούν οι προγραμματισμένες για αύριο προπονήσεις όλων των Εθνικών ομάδων (ενόργανης, ρυθμικής και τραμπολίνο) και τα γυμναστήρια θα παραμείνουν κλειστά, σε όλη την Ελλάδα, όπως και τα γραφεία της Ομοσπονδίας.

Ο Θοδωρής Σταθόπουλος γεννήθηκε το 1966 και υπήρξε αθλητής ενόργανης του Σ.Ε.Γ. Αχιλλέας, προτού ασχοληθεί με την προπονητική και χαράξει μία μακρά και επιτυχημένη πορεία, με εξειδίκευση στην ενόργανη γυναικών, παραμένοντας μάχιμος μέχρι το τέλος.

Για 25 και πλέον έτη, υπήρξε διακεκριμένος προπονητής του Γ.Α.Σ. Ειρήνη Περιστερίου, καθώς και συνεργάτης της Ε.Γ.Ο., αφού από τα χέρια του πέρασαν πολλές πρωταθλήτριες των Εθνικών ομάδων ενόργανης, όπως οι Ευγενία Ζαφειράκη, Μαρία Παπάκου, Μαρία Μαστρογιαννοπούλου, Ανδριάνα Συρίγου-Αντωνίου κατά το παρελθόν, καθώς και οι Μυρόπη Χριστοφιλάκη, Ευαγγελία Πλυτά, Μαρία Σίμου, Μίνα Βαρθολομαίου, Ευαγγελία Μονοκρούσου πιο πρόσφατα, μεταξύ αρκετών άλλων κορυφαίων αθλητριών.

Η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του εκλιπόντος και ιδιαίτερα στον αδερφό του και γενικό γραμματέα της Ε.Γ.Ο., Θανάση Σταθόπουλο, καθώς και τη βαθιά θλίψη της για τον πρόωρο χαμό ενός ανθρώπου της γυμναστικής, που πρόσφερε πολλά και είχε να δώσει ακόμα περισσότερα.

Επιθυμία της οικογένειας του εκλιπόντος είναι, αντί στεφάνων, τα χρήματα να διατεθούν υπέρ του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης (Φιλόπτωχο Αγίας Μαρίνας, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, Αριθμός Λογαριασμού: 089/296022-28).