Εξαιρετική η Φίλιου στο Καζάν, 9η στο σύνθετο ατομικό και φιναλίστ στο στεφάνι

Την καλύτερη φετινή της εμφάνιση πραγματοποίησε η Βαρβάρα Φίλιου στο παγκόσμιο κύπελλο ρυθμικής γυμναστικής του Καζάν, στη Ρωσία, όπου κατέκτησε την ιδιαίτερα τιμητική 9η θέση στο σύνθετο ατομικό και παράλληλα εξασφάλισε το εισιτήριο για τον τελικό του στεφανιού.

Στον τελευταίο της αγώνα προετοιμασίας πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του ατομικού απέδειξε ότι βρίσκεται σε ανοδική πορεία, είχε σταθερές εκτελέσεις και κατέλαβε την 9η θέση στο σύνθετο ατομικό -εφόσον εξαιρεθεί η τρίτη Ρωσίδα αθλήτρια που συμμετείχε στη διοργάνωση- με 70,950 βαθμούς (στεφάνι: 8η με 17,950 β., μπάλα: 13η με 17,600 β., κορύνες: 9η με 17,850 β., κορδέλα: 13η με 17,550 β.).

Η Φίλιου κατάφερε μάλιστα να μπει στην οκτάδα των φιναλίστ στο στεφάνι, αφού συγκέντρωσε μία ιδιαίτερη υψηλή βαθμολογία (17,950 β.) και έτσι θα είναι παρούσα στον τελικό του Σαββάτου (09/07), ενώ άγγιξε την πρόκριση και στις κορύνες, όπου έμεινε οριακά εκτός προνομιούχου οκτάδας, κάνοντας πάντως άλλη μία εντυπωσιακή εμφάνιση και παίρνοντας 17,850 β..

Νικήτρια στο σύνθετο ατομικό αναδείχθηκε η Ρωσίδα Μαργαρίτα Μάμουν με 77,050 β., υποσκελίζοντας την συμπατριώτισσά της Γιάνα Κουντριάβτσεβα (75,950 β.), η οποία πλήρωσε τα λάθη και τη χαμηλή βαθμολογία που πήρε στις κορύνες. Πίσω τους τερμάτισε η τρίτη Ρωσίδα, Αλεξάντρα Σολντάτοβα (75,500 β.), αλλά με δεδομένο ότι στις διεθνείς διοργανώσεις λαμβάνονται υπόψη οι επιδόσεις έως δύο αθλητριών από κάθε χώρα, ως 3η της κατάταξης θα πρέπει να λογίζεται η Κορεάτισσα Σον Γέο Τζάε (74,900 β.).

Στο παγκόσμιο κύπελλο του Καζάν συμμετέχουν 36 πρωταθλήτριες του ατομικού από 25 χώρες, με το βλέμμα στο Ρίο ντε Τζανέιρο, αφού για την πλειοψηφία τους αυτή είναι η τελική πρόβα πριν από την σπουδαιότερη διοργάνωση της τετραετίας.