6ος ο Κωνσταντινίδης στους κρίκους, στο παγκόσμιο κύπελλο της Ανάντια

Την εξαιρετική 6η θέση κατέκτησε ο Κώστας Κωνσταντινίδης στον τελικό των κρίκων, στο παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης γυμναστικής που φιλοξενείται στην Ανάντια της Πορτογαλίας (23-26 Ιουνίου).

Ο 24χρονος πρωταθλητής έκανε πολύ καλή εμφάνιση και συγκέντρωσε 14,625 βαθμούς στον τελικό (συντελεστής δυσκολίας: 6,20) και κατετάγη 6ος, έχοντας να αναμετρηθεί με αρκετά σπουδαία ονόματα του αγωνίσματος, που παρουσίασαν προγράμματα με πολύ υψηλότερο συντελεστή.

Νικητής αναδείχθηκε ο Γάλλος Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ (15,600 β.), με δεύτερο τον Ιάπωνα Καζουγιούκι Τακέντα (15,250 β.) και τρίτο τον Γάλλο Ντάνι Πινιέιρο Ροντρίγκες (15,175 β.).

Στον προκριματικό της Πέμπτης (23/06), ο Κωνσταντινίδης είχε πάρει την 8η και τελευταία προνομιούχο θέση, με 13,950 βαθμούς.

Το παγκόσμιο κύπελλο της πορτογαλικής πόλης, στο οποίο συμμετέχουν 72 αθλητές και 61 αθλήτριες από συνολικά 35 χώρες, ολοκληρώνεται αύριο (Κυριακή 26/06) με το δεύτερο σκέλος των τελικών οργάνων, όπου δεν θα υπάρχει ελληνική παρουσία.