Θερμή υποδοχή στον Λευτέρη Πετρούνια και τις Εθνικές ομάδες ανδρών – εφήβων

Αντάξια του μεγέθους του νέου θριάμβου του Λευτέρη Πετρούνια ήταν η υποδοχή που του επιφύλαξαν πολλοί φίλοι και μέλη της οικογένειας της ελληνικής γυμναστικής, κατά την επιστροφή των Εθνικών ομάδων ενόργανης ανδρών και εφήβων από την Ελβετία, όπου συμμετείχαν με επιτυχία στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βέρνης.

Ο Έλληνας «άρχοντας των κρίκων», που κατέκτησε ξανά τον ευρωπαϊκό τίτλο με επιβλητικό τρόπο, έγινε δεκτός με επευφημίες και χαμόγελα στην αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος», το μεσημέρι της Δευτέρας (30/05), δεχόμενος τα συγχαρητήρια όλων, καθώς και ευχές για κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου και στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Δημήτρης Ράφτης, ο οποίος έφτασε τα 11 μετάλλια στο θεσμό ως προπονητής (οκτώ με τον Μάρα και τρία με τον Πετρούνια), εκ των οποίων τα επτά είναι χρυσά, μίλησε κατά την άφιξη της ελληνικής αποστολής για την επιτυχία της Βέρνης και για τον μεγάλο στόχο που ακολουθεί στο Ρίο.

«Ο Λευτέρης είναι ένα επίπεδο πάνω από τους Ευρωπαίους αντιπάλους του. Είναι πολύ καλός και ήταν αναμενόμενο ότι θα βγει πρώτος, ακόμα και κάνοντας λάθος στην έξοδο του προγράμματός του σε προκριματικό και τελικό», είπε ο κ. Ράφτης και συμπλήρωσε:
«Αυτό που εμείς έχουμε βάλει ως στόχο είναι η κορύφωση να έρθει στους Ολυμπιακούς Αγώνες, εκεί όπου ο ανταγωνισμός θα είναι μεγαλύτερος. Ευελπιστούμε ότι θα κάνει μία τέλεια εκτέλεση, θα αγγίξει τους 16,000 βαθμούς, ώστε να έχει πολύ μεγάλη πιθανότητα για το χρυσό μετάλλιο. Με βάση τις ικανότητές του αξίζει να το κατακτήσει, αλλά θα πρέπει να βρεθεί στην κατάλληλη φόρμα την κατάλληλη στιγμή. Έχει τις δυνατότητες να κερδίσει ξανά τον Βραζιλιάνο Ζανέτι που είναι ο κάτοχος του Ολυμπιακού τίτλου, όπως τον κέρδισε και παλιότερα. Και στο προ-Ολυμπιακό test event θεωρώ ότι ο Λευτέρης ήταν καλύτερος, παρότι τελικά πήρε τη 2η θέση».

Παράλληλα, ο ομοσπονδιακός προπονητής αναφέρθηκε στον Βλάση Μάρα, ο οποίος ήταν για άλλη μια φορά φιναλίστ στο μονόζυγο σ’ ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα:
«Ο Βλάσης πήγε πολύ καλύτερα από ό,τι ανέμενα. Δεν ήμασταν έτοιμοι. Ο στόχος είναι να παρουσιαστεί όπως πρέπει στο Ρίο. Στον προκριματικό εκτέλεσε πρόγραμμα με συντελεστή 6,50 και για τον τελικό το ανεβάσαμε στο 6,90 με μόνο τρεις μέρες προπόνησης εκεί. Για μένα, πήγε αρκετά καλά. Η πτώση ήρθε σ’ ένα σημείο του προγράμματος που είναι… περπάτημα γι’ αυτόν, σε μια άσκηση που την κάνει για πλάκα. Ήταν μια άτυχη στιγμή. Πιστεύω ότι στο Ρίο θα είναι πανέτοιμος, είναι άλλωστε πάρα πολύ έμπειρος.
Η Ολυμπιακή διάκριση είναι κάτι που του λείπει, έχει πολύ ισχυρό κίνητρο, γι’ αυτό άλλωστε συνεχίζει σε υψηλό επίπεδο στα 33 του χρόνια. Θέλω να πιστεύω ότι θα είναι ψύχραιμος και θα αποβάλει όλες τις κακές σκέψεις που του έχουν αφήσει τα συμβάντα στις προηγούμενες Ολυμπιακές συμμετοχές του. Είμαι βέβαιος ότι θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί και αυτό θα τον οδηγήσει πολύ ψηλά».

Φωτογραφίες από την άφιξη των Εθνικών ομάδων (πηγή: “Newsports”):

petrounias-ypodoxi-bern-01

petrounias-ypodoxi-bern-02

petrounias-ypodoxi-bern-03

petrounias-ypodoxi-bern-04

petrounias-ypodoxi-bern-05

petrounias-ypodoxi-bern-06

petrounias-ypodoxi-bern-07

petrounias-ypodoxi-bern-08

petrounias-ypodoxi-bern-09

petrounias-ypodoxi-bern-10

petrounias-ypodoxi-bern-11