Λ. Πετρούνιας: «Αυτή η νίκη μου δίνει τεράστια ώθηση ενόψει Ρίο»

Πέρσι αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης με «αέρα» 0,300 β. από τους αντιπάλους του, φέτος με μία εξίσου ευρεία διαφορά (0,233 β.) παρότι αναπήδησε στην έξοδο. Ο Λευτέρης Πετρούνιας έκανε άλλη μια επίδειξη δύναμης στη «Γηραιά Ήπειρο» και ετοιμάζεται για τον επόμενο αγώνα του, που θα είναι ο σπουδαιότερος όλων: Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, τον Αύγουστο στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Εκεί, ο κάτοχος του παγκόσμιου και του ευρωπαϊκού τίτλου θα επιχειρήσει να κάνει το «τριπλ κράουν», κατακτώντας και το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο, κατόρθωμα που μόνο ο Δημοσθένης Ταμπάκος έχει πετύχει στην ιστορία της ελληνικής γυμναστικής, όταν μεταξύ 2003 και 2004 συγκέντρωσε όλους τους διαθέσιμους τίτλους, επίσης στους κρίκους.

Μετά τη νέα επιβλητική επικράτησή του, ο Πετρούνιας δήλωσε με το χαμόγελο της ικανοποίησης ζωγραφισμένο στα χείλη του:
«Είμαι χαρούμενος που έκανα ένα ‘ριπίτ’ που δεν είχε πετύχει άλλος αθλητής στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στους κρίκους εδώ και 20 χρόνια, από τον Γιούρι Κέκι το 1996. Ο βαθμός που πήρα ήταν αυτός που μου άξιζε, γιατί έκανα μία πολύ καλή εμφάνιση, αλλά και ένα βήμα στην έξοδο. Θα πάω στο Ρίο με το ίδιο πρόγραμμα και πιστεύω ότι εκεί θα κάνω την ίδια εκτέλεση, αλλά θα ‘κολλήσω’ και την έξοδο για να πάρουμε αυτό που θέλουμε.
Αυτή την στιγμή, δεν θεωρώ ότι υπάρχει στην Ευρώπη κάποιος αντίπαλος στα μέτρα μου, όταν η δική μου εκτέλεση είναι όπως πρέπει. Έχουμε δουλέψει πάρα πολύ όλες τις λεπτομέρειες του προγράμματός μου. Συγκριτικά με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους αθλητές, η ποιότητα της εκτέλεσής μου πάνω στους κρίκους είναι απλησίαστη. Το θέμα είναι προσγειώνομαι καλά και εάν το πετύχω και αυτό μπορώ να κερδίσω τους πάντες».

Ο αθλητής του Δημήτρη Ράφτη δεν θα δώσει κάποιον αγώνα προετοιμασίας πριν από το Ρίο, όπου θα πάει με την «αύρα» του πρωταθλητή Ευρώπης, αφού επανήλθε στις νίκες μετά τη 2η θέση που είχε πάρει στο προ-Ολυμπιακό test event του περασμένου μήνα, όπου είχε χάσει στον τελικό από τον «οικοδεσπότη» Βραζιλιάνο και κάτοχο του Ολυμπιακού τίτλου, Αρτούρ Ναμπαρέτε Ζανέτι. Για το λόγο αυτό, η επικράτηση στη Βέρνη είχε πολλαπλή αξία:

«Αυτή η νίκη είναι ό,τι καλύτερο για την ψυχολογία μου ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων και μου δίνει τεράστια ώθηση. Πιστεύω ότι έχει επίδραση και στα μάτια των κριτών, γιατί οι κριτές είναι άνθρωποι και πάντοτε λαμβάνουν υπόψη τα προηγούμενα αποτελέσματα ενός αθλητή. Εδώ στη Βέρνη, ήρθε αυτό που ήθελα και περίμενα: Να πάρω το χρυσό μετάλλιο με πάνω από 15,700 β., που μπορεί να φτάσει και πάνω από 16,000 β. αν αποφύγω το βήμα στην έξοδο.
Μία επίδοση σαν την σημερινή θα με βάλει στα μετάλλια και στο Ρίο, αλλά μάλλον δεν θα μου δώσει τη νίκη. Εκεί πρέπει να τα κάνω όλα τέλεια για να πάρω το χρυσό μετάλλιο, που είναι ο στόχος μου. Κάθε αθλητής που ξέρει ότι μπορεί να κερδίσει, δεν συμβιβάζεται με τίποτε λιγότερο», εξήγησε ο 26χρονος πρωταθλητής και κατέληξε λέγοντας:

«Ο στόχος είναι πάντοτε η κορυφή. Εμπιστεύομαι πάρα πολύ τον προπονητή μου, τον Δημήτρη Ράφτη. Έχω πάρα πολύ καλό προπονητή, έχω πάρα πολύ μεγάλη στήριξη από την Stoiximan που είναι η χορηγός μου, έχω πολύ μεγάλη στήριξη από τον γιατρό μας τον κ. Οδυσσέα Παξινό και τη φυσιοθεραπεύτριά μας, την Ιβάνα Τζούριτς… Πιστεύω ότι έχουμε φτιάξει μια πολύ ωραία ομάδα, που θα μας φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα».

*Η ελληνική αποστολή επιστρέφει αύριο (Δευτέρα 30/05) μέσω Ζυρίχης με την πτήση LX 1830 της “Swiss” και αναμένεται να αφιχθεί στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στις 13:15.

petrounias-bern-2