Μια φυσιοθεραπεύτρια με… DNA πρωταθλητών, στο πλευρό της Εθνικής

Η φυσιοθεραπεύτρια Ιβάνα Τζούριτς είναι το «κρυφό όπλο» της Εθνικής ομάδας ενόργανης γυμναστικής στη Βέρνη, αφού δίνει λύσεις σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες αθλητές λόγω της καταπόνησης από τις προπονήσεις και των ενοχλήσεων από μικροτραυματισμούς.

Η νεαρή φυσιοθεραπεύτρια προέρχεται από οικογένεια πρωταθλητών, αφού είναι αδερφή του αρχηγού της Εθνικής βόλεϊ ανδρών Μίταρ Τζούριτς, ενώ ο πατέρας τους, Μίλαν, είχε γράψει τη δική του ιστορία στην Ελλάδα, ως παίκτης της Ορεστιάδας και του Ζαφειράκη Νάουσας τη δεκαετία του ’90.
Η ίδια η Ιβάνα υπήρξε επίσης βολεϊμπολίστρια, στο Μαρκόπουλο και στον Ολυμπιακό, αλλά εγκατέλειψε τα γήπεδα σε ηλικία μόλις 18 ετών, λόγω τραυματισμού. Η προσωπική της περιπέτεια την οδήγησε στο να «ανακαλύψει» μια νέα αγάπη, τη φυσιοθεραπεία, και πλέον βοηθά άλλους αθλητές στην αποκατάστασή τους.

Τον τελευταίο μήνα, μάλιστα, βοήθησε σημαντικά τον Λευτέρη Πετρούνια στο να μην επηρεαστεί από τη θλάση που υπέστη στους κοιλιακούς και έτσι βρίσκεται πλέον στο πλευρό της Εθνικής ομάδας στην Ελβετία, με την προσδοκία ότι η παρουσία της θα συνοδευτεί από μετάλλια…

ethniki-efivon-bern-2016-parko– Το εθνικό πάρκο της Βέρνης, το οποίο διατρέχεται από τον ποταμό Άαρ και συγκεντρώνει χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν οι αθλητές και οι προπονητές της Εθνικής εφήβων, μετά την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεών τους στη διοργάνωση.

– Η Πρέσβης της Ελλάδος στη Βέρνη, κυρία Χαρά Σκολαρίκου, τίμησε με την παρουσία της την προσπάθεια της Εθνικής ανδρών στον προκριματικό. Η κα Σκολαρίκου, την οποία συνόδευσαν στην “PostFinance Arena” στελέχη της ελληνικής πρεσβείας, μετέφερε στην αποστολή της Ε.Γ.Ο. τα συγχαρητήριά της για την προσπάθεια ολόκληρης της Εθνικής ομάδας.