Στο… βάθρο των «βενιαμίν» της διοργάνωσης ο Κελεσίδης

Από τους «βενιαμίν» της διοργάνωσης της Βέρνης είναι ο Γιώργος Κελεσίδης, ο οποίος κάνει το ντεμπούτο του σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σε ηλικία μόλις 13,5 ετών! Ο γεννημένος στις 30 Νοεμβρίου 2002 αθλητής από την Αλεξανδρούπολη είναι ο δεύτερος μικρότερος σε ηλικία, μεταξύ των συνολικά 156 αθλητών που έχουν δηλωθεί στην κατηγορία εφήβων. Το… «χρυσό μετάλλιο» κερδίζει ο Πολωνός Κάσπερ Γκαρντσάρεκ, που έχει γεννηθεί στις 27 Δεκεμβρίου 2002.

– Το χόκεϊ σε πάγο είναι το άθλημα για το οποίο ζουν και αναπνέουν οι κάτοικοι της Βέρνης, οι οποίοι γεμίζουν την αχανή “PostFinance Arena” των 17.031 θέσεων σε όλους τους αγώνες της τοπικής ομάδας (SC Bern), που φέτος αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελβετίας. Το παγοδρόμιο χτίστηκε το 1967 αλλά ανακαινίστηκε ριζικά το 2009 για να αποτελέσει την κεντρική αρένα του παγκοσμίου πρωταθλήματος χόκεϊ σε πάγο, που είχε φιλοξενηθεί στην Ελβετία.
Φέτος, για τις ανάγκες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ενόργανης, η χωρητικότητα της “PostFinance Arena” έχει «πέσει» κάτω από το 1/3. Ωστόσο, τα περίπου 5.200 εισιτήρια που έχουν κυκλοφορήσει για κάθε ημέρα αγώνων -και έχουν ήδη εξαντληθεί για τους τελικούς οργάνων της Κυριακής (29/05)- μόνο λίγα δεν μπορούν να θεωρηθούν.

– Εντύπωση προκαλούν και τα επιμέρους στατιστικά στοιχεία της διοργάνωσης: Για τις ανάγκες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ανδρών – εφήβων, αλλά και του αντίστοιχου των γυναικών – νεανίδων που θα ακολουθήσει, θα τοποθετηθούν στο κυρίως στάδιο και στους χώρους προθέρμανσης συνολικά 4.200 τετραγωνικά μέτρα μοκέτας, ενώ θα προσφερθούν 16.500 λίτρα νερού και 20.500 κύπελλα καφέ στις αποστολές, στις υπηρεσίες των οποίων θα βρίσκονται 650 εθελοντές από 14 χώρες.