Φιναλίστ στη δοκό η Ξουλόγη, στο παγκόσμιο κύπελλο του Κότμπους

Η Ιωάννα Ξουλόγη θα εκπροσωπήσει την ελληνική ενόργανη γυμναστική στους τελικούς οργάνων του παγκοσμίου κυπέλλου του Κότμπους, στη Γερμανία (31 Μαρτίου – 3 Απριλίου), αφού κατάφερε να πάρει την πρόκριση στη δοκό ισορροπίας, ενώ αντίθετα ο Νίκος Ηλιόπουλος έμεινε οριακά εκτός τελικού στο μονόζυγο.

Η κάτοχος του πανελλήνιου τίτλου στο σύνθετο ατομικό συγκέντρωσε 13,450 βαθμούς στη δοκό και κατέκτησε την 8η θέση, που την έστειλε στον τελικό της Κυριακής (03/04, 15:00 – 18:00 ώρα Ελλάδας).
«Ήμουν πολύ καλά προετοιμασμένη, ήξερα τι έπρεπε να κάνω και το πρόγραμμά μου βγήκε όπως ήθελα, σε γενικές γραμμές. Παρότι έκανα κάποια λαθάκια, έμεινα πάνω στη δοκό και μπόρεσα να μπω στις φιναλίστ. Ο τελικός είναι ένας νέος αγώνας, όλα ξεκινούν από την αρχή. Θα προσπαθήσω να εκτελέσω καλύτερα το πρόγραμμά μου, ώστε να τερματίσω ψηλότερα», δήλωσε η Ξουλόγη, η οποία για πρώτη φορά προκρίνεται σε τελικό ενός παγκοσμίου κυπέλλου της FIG.

Στη δοκό ισορροπίας συμμετείχε και η Βάλια Πλυτά, η οποία τερμάτισε 24η με 12,000 β., ενώ μακριά από τη διάκριση έμειναν και οι δύο αθλήτριες που συμμετείχαν στις ασκήσεις εδάφους, η Μαρία Σίμου (27η με 11,100 β.) και η Μίνα Βαρθολομαίου (28η με 10,100 β.).

Στους άνδρες, ο Νίκος Ηλιόπουλος ήταν ο μοναδικός Έλληνας κατά τη δεύτερη ημέρα των προκριματικών και παρουσίασε το πρόγραμμά του στο μονόζυγο, όπου κατετάγη 9ος με 14,100 βαθμούς, μένοντας εκτός τελικού για μία θέση και 0,150 β.. Ο Πατρινός πρωταθλητής είχε δηλωθεί και στο δίζυγο, αλλά δεν αγωνίστηκε, λόγω ενός μικροτραυματισμού.
«Είχα έναν τραυματισμό στο δάχτυλο, στην προπόνηση της Πέμπτης, γι’ αυτό δεν έκανα το πρόγραμμά μου στο δίζυγο, για προληπτικούς λόγους. Το μονόζυγο δεν είναι το δυνατό μου όργανο, αυτό που ήθελα ήταν να κάνω μια πολύ καλή εκτέλεση και το κατάφερα. Πήρα το μεγαλύτερο βαθμό εκτέλεση, δεν θα μπορούσα να κάνω κάτι καλύτερο και δεν περίμενα ότι θα έμπαινα στον τελικό, παρότι πλησίασα αρκετά», σχολίασε χαρακτηριστικά.