Εννιαμελής ομάδα στο παγκόσμιο κύπελλο του Κότμπους

Πολυπρόσωπη ελληνική παρουσία θα υπάρχει στο φετινό παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης γυμναστικής του Κότμπους (31 Μαρτίου – 3 Απριλίου), όπου θα αγωνιστούν συνολικά εννιά Έλληνες εκπρόσωποι, χωρίς όμως σ’ αυτούς να περιλαμβάνονται όσοι έχουν δηλωθεί να συμμετάσχουν στο προ-Ολυμπιακό τουρνουά του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Στην κατηγορία ανδρών, στη φημισμένη διοργάνωση της γερμανικής πόλης θα πάρουν μέρος οι Νίκος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Μαρκούσης, Γιώργος-Χρήστος Χατζηευσταθίου, Αντώνης Τανταλίδης, Χριστόφορος Κωνσταντινίδης, ενώ στην κατηγορία γυναικών οι Ιωάννα Ξουλόγη, Βάλια Πλυτά, Μαρία Σίμου, Μίνα Βαρθολομαίου. Για όλους τους, εκτός από τον Ηλιόπουλο, αυτός θα είναι ο πρώτος επίσημος αγώνας μέσα στο 2016 και θα αποτελέσει ένα σημαντικό τεστ προετοιμασίας ενόψει των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων ανδρών και γυναικών, που θα φιλοξενηθούν στη Βέρνη στα τέλη Μαΐου και στις αρχές Ιουνίου, αντίστοιχα.

Η ελληνική αποστολή αναχωρεί αύριο (Τετάρτη 30/03) για τη Γερμανία, μαζί με τους ομοσπονδιακούς προπονητές Κώστα Χατζηζήση, Απόστολο Πεσσίνη, Θεόφιλο Λαλεχό και τους διεθνείς κριτές Δημήτρη Μπαξεβανίδη, Γεωργία Ζυγούλη.

Στο παγκόσμιο κύπελλο του Κότμπους, που φέτος διεξάγεται για 40ή χρονιά και αποτελεί τη μακροβιότερη διεθνή διοργάνωση ενόργανης γυμναστικής, έχουν δηλώσει συμμετοχή 87 αθλητές και 44 αθλήτριες από 34 χώρες.

Το πρόγραμμα των αγώνων (σε ώρες Ελλάδας) και οι ελληνικές συμμετοχές:

Πέμπτη 31 Μαρτίου
17:30 – 21:00: Προκριματικοί οργάνων, 1ο σκέλος
ΑΝΔΡΕΣ: Έδαφος (Μαρκούσης, Τανταλίδης), Πλάγιος ίππος (Τανταλίδης, Χατζηευσταθίου), Κρίκοι (Κωνσταντινίδης)
ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Άλμα (Σίμου), Ασύμμετροι ζυγοί (Πλυτά, Βαρθολομαίου)

Παρασκευή 1 Απριλίου
17:30 – 21:00: Προκριματικοί οργάνων, 2ο σκέλος
ΑΝΔΡΕΣ: Άλμα, Δίζυγο (Ηλιόπουλος), Μονόζυγο (Ηλιόπουλος)
ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Δοκός ισορροπίας (Ξουλόγη, Πλυτά), Έδαφος (Σίμου, Βαρθολομαίου)

Σάββατο 2 Απριλίου
15:00 – 18:00: Τελικοί οργάνων, 1ο σκέλος
ΑΝΔΡΕΣ: Έδαφος, Πλάγιος ίππος, Κρίκοι – ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Άλμα, Ασύμμετροι ζυγοί

Κυριακή 3 Απριλίου
15:00 – 18:00: Τελικοί οργάνων, 2ο σκέλος
ΑΝΔΡΕΣ: Άλμα, Δίζυγο, Μονόζυγο – ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Δοκός ισορροπίας, Έδαφος