Πολλά χαμόγελα και λάμψη χρυσού, στην άφιξη των Εθνικών ομάδων!

Η αναμονή άξιζε τον κόπο για την υποδοχή των Ελλήνων πρωταθλητών της ενόργανης γυμναστικής, που έφτασαν στην Αθήνα το απόγευμα της Τρίτης (03/11), με καθυστέρηση μίας ημέρας, αρκετή κούραση, αλλά και με πολλά χαμόγελα, έπειτα από την επιτυχημένη παρουσία τους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γλασκώβης.

Η ελληνική αποστολή υπέστη ταλαιπωρία μέχρι τέλους, αφού οι αποσκευές δεν μπήκαν ποτέ στο αεροσκάφος που τη μετέφερε από το Λονδίνο, κάνοντας ακόμα πιο… αξέχαστο το ταξίδι της επιστροφής, το οποίο διήρκεσε περισσότερες από 24 ώρες λόγω της αναγκαστικής διανυκτέρευσης στην αγγλική πρωτεύουσα.

Όλη αυτή η περιπέτεια, όμως, ξεχάστηκε μόλις εμφανίστηκαν στην αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» ο θριαμβευτής των κρίκων Λευτέρης Πετρούνιας, οι υπόλοιποι αθλητές και οι προπονητές τους, που έγιναν δεκτοί με χειροκροτήματα, ανθοδέσμες και πολλές αγκαλιές από τους συγκεντρωμένους συγγενείς, συναθλητές, φίλους, καθώς και από αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ε.Γ.Ο. με επικεφαλής τον πρόεδρο, Θανάση Βασιλειάδη.

«Αυτό το μετάλλιο είναι αφιερωμένο στον πατέρα μου. Θα ήθελα να ήταν εδώ και να το έβλεπε. Η απευθείας πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι κάτι που με χαλαρώνει, γιατί δεν θα χρειαστεί να ανταγωνιστώ τους συναθλητές μου στο προ-Ολυμπιακό. Ευχαριστώ όλους τους Έλληνες, που μου έδωσαν πολλή δύναμη με τα μηνύματά τους και με την στήριξή τους. Ο στόχος μου στους Ολυμπιακούς θα είναι ο ίδιος όπως και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, δηλαδή το χρυσό μετάλλιο», δήλωσε ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής των κρίκων Λευτέρης Πετρούνιας, τον οποίο περίμεναν στο αεροδρόμιο η μητέρα και τα δύο αδέλφια του -με χαρμολύπη, αφού είναι νωπή ακόμα η απώλεια του πατέρα της οικογένειας, Παναγιώτη- αλλά ακόμα και ο σκύλος του, ο Τσαμπ.

Από την πλευρά του, ο προπονητής του 25χρονου πρωταθλητή, Δημήτρης Ράφτης, τόνισε: «Ο Λευτέρης είναι ο καλύτερος στον κόσμο στους κρίκους και απέμενε να το αποδεχθούν και οι κριτές, πράγμα που επιτέλους συνέβη αυτή τη φορά. Αυτό το μετάλλιο το κυνηγούσαμε πολύ καιρό και είναι πολύ σημαντικό γιατί ήρθε σε μια δύσκολη περίοδο της ζωής του, λόγω της απώλειας του πατέρα του. Ήρθε στην πιο κατάλληλη στιγμή και γι’ αυτό αισθάνομαι ιδιαίτερα χαρούμενος και συγκινημένος».

Αναφερόμενος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, ο κ. Ράφτης είπε χαρακτηριστικά: «Θα πάμε ως παγκόσμιοι πρωταθλητές για να διεκδικήσουμε το χρυσό μετάλλιο. Δεν είναι εύκολο, όμως θα κάνουμε τα πάντα για να τα καταφέρουμε. Ελπίζω ότι θα έχουμε την απαραίτητη βοήθεια, γιατί δεν είναι δυνατόν εμείς να δίνουμε τα πάντα και να παίρνουμε ένα τεράστιο τίποτα. Θα πρέπει ο Λευτέρης να μπορεί τουλάχιστον να προπονείται με τους κρίκους που θα χρησιμοποιηθούν στο Ρίο και τους οποίους διαθέτουν οι ανταγωνιστές του, για να προετοιμαστεί όπως εκείνοι. Αυτή την στιγμή, όμως, έχει ένα όργανο εικοσαετίας».

Φωτογραφίες από την υποδοχή των Εθνικών ομάδων:
petrounias-afixi-glasgow-1-raftis petrounias-afixi-glasgow-2 petrounias-afixi-glasgow-3 petrounias-afixi-glasgow-4 petrounias-afixi-glasgow-5-ethniki petrounias-afixi-glasgow-6-ethniki