Ο Σταύρος Κοντονής δέχθηκε την αποστολή της ενόργανης και μοίρασε συγχαρητήρια σε αθλητές, προπονητές και Ε.Γ.Ο.

Αμέσως μετά την άφιξη των Εθνικών ομάδων της ενόργανης γυμναστικής στο «Ελ. Βενιζέλος», οι Έλληνες πρωταθλητές επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο με κατεύθυνση το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, αποδεχόμενη με χαρά την σχετική πρόσκληση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρου Κοντονή.

Οι πρωταθλητές της Εθνικής ανδρών (Λευτέρης Πετρούνιας, Δημήτρης Μαρκούσης, Νίκος Ηλιόπουλος, Γιώργος-Χρήστος Χατζηευσταθίου, Χρήστος Λυμπανοβνός, Γιάννης Τούγκας), οι πρωταθλήτριες της Εθνικής γυναικών (Βάσω Μιλλούση, Ιωάννα Ξουλόγη, Βάλια Πλυτά, Αργυρώ Αφράτη, Μαρία Σίμου, Ευαγγελία Μονοκρούσου, Μυρόπη Χριστοφιλάκη), οι προπονητές τους και οι διεθνείς κριτές που εκπροσώπησαν την ελληνική γυμναστική στη Γλασκώβη, δέχθηκαν τα συγχαρητήρια του κ. Κοντονή για την προσπάθειά τους και για την κατάκτηση της 20ής θέσης στο ομαδικό ανδρών και της 24ης θέσης στο ομαδικό γυναικών.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού δήλωσε, μεταξύ άλλων, υποδεχόμενος τον Λευτέρη Πετρούνια και τους συναθλητές του:
«Ο Λευτέρης μας έκανε περήφανους με την έννοια ότι ένα ελληνόπουλο βρέθηκε στην κορυφή του κόσμου. Εγώ ζήτησα από όλη την ομάδα να έρθει εδώ, γιατί αυτό που όλοι σας πετυχαίνετε με τη συμμετοχή σας είναι από μόνο του μία τεράστια κατάκτηση. Το ζητούμενο για όλους μας είναι ο καθαρός αθλητισμός χωρίς αναβολικά και μακριά απ’ όλα όσα τον δηλητηριάζουν. Στην Ελλάδα εξάλλου ανέκαθεν λέγαμε ότι η συμμετοχή είναι το υψηλότερο όριο και γι’ αυτό θέλω όλους να σας ευχαριστήσω για την προσπάθειά σας, για τις επιδόσεις σας και για το παράδειγμα που δίνετε στην ελληνική νεολαία. Λευτέρη, με συγκίνησε ιδιαίτερα η αφιέρωση που έκανες στον πατέρα σου γιατί κι εγώ έχασα τον πατέρα μου πριν από δυόμιση χρόνια. Να ξέρεις ότι αυτός πρώτος αν ζούσε σήμερα θα ήταν ο πιο περήφανος πατέρας του κόσμου. Ευχαριστώ την Ομοσπονδία της Γυμναστικής για τη στήριξη που παρέχει στους αθλητές. Θέλω όλοι να γνωρίζετε ότι μέσα σε δύσκολες συνθήκες η ελληνική Κυβέρνηση κάνει ότι καλύτερο δυνατό για να ανταποκριθεί στις μεγάλες σας απαιτήσεις».

Ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο., Θανάσης Βασιλειάδης, πρόσθεσε από την πλευρά του:
«Θέλουμε και εμείς με την σειρά μας να ευχαριστήσουμε τον Υφυπουργό για τη συμπαράστασή του στον χώρο της γυμναστικής και του υποσχόμαστε και εμείς με τη σειρά μας ότι θα δώσουμε όλοι τον καλύτερό μας εαυτό για να φτάσει αυτή η ομάδα ακόμη ψηλότερα. Γνωρίζουμε τα προβλήματα, αλλά για μας πάνω απ’ όλα είναι η επιμονή μας να φτάσουμε ψηλά».

Φωτογραφίες από την υποδοχή των Εθνικών ομάδων από τον κ. Κοντονή:
kontonis-petrounias-ethniki-glasgow1 kontonis-petrounias-ethniki-glasgow2 kontonis-petrounias-ethniki-glasgow3