Η εξομολόγηση του «ήρωα της ημέρας», Λευτέρη Πετρούνια

Ο Λευτέρης Πετρούνιας συγκέντρωσε το διεθνές ενδιαφέρον στη Γλασκώβη, μετά την εκπληκτική εμφάνισή του στον προκριματικό των κρίκων, και κέρδισε το χαρακτηρισμό του «ήρωα της ημέρας» από τον ολλανδικό δικτυακό τόπο “The Hard Way To Success”, στον οποίο παραχώρησε συνέντευξη μιλώντας για το σημαντικό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε τις προηγούμενες ημέρες, αλλά και για την πρόσφατη απώλεια του πατέρα του.

«Κάναμε μια πολύ καλή εμφάνιση ως ομάδα. Θα μπορούσαμε να πάμε καλύτερα, αλλά ήμασταν πολύ βελτιωμένοι σε σχέση με το περσινό παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Νανίνγκ, όσον αφορά τη βαθμολογία μας», δήλωσε αρχικά, αναφερόμενος στην συνολική εμφάνιση της Εθνικής ομάδας, η οποία συγκέντρωσε 333,993 βαθμούς, έναντι 330,635 β. που είχε στην αντίστοιχη περσινή διοργάνωση στην Κίνα.

Ο 25χρονος πρωταθλητής ήταν ο κορυφαίος της πρεμιέρας του προκριματικού των κρίκων, με 15,900 βαθμούς, αλλά ακόμα και η ίδια η συμμετοχή του ήταν «στον αέρα» μέχρι την προηγούμενη ημέρα, αφού είχε παρουσιάσει μία κύστη στον καρπό του δεξιού χεριού και αντιμετώπισε το πρόβλημα χωρίς να έχει στο πλευρό του τον γιατρό της Ε.Γ.Ο. Οδυσσέα Παξινό, ο οποίος δεν είχε ακόμα αφιχθεί στη Γλασκώβη.

«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με τη βαθμολογία μου. Είναι πάνω – κάτω αυτό που περίμενα, λαμβάνοντας υπόψη και όλα όσα προηγήθηκαν τις προηγούμενες μέρες με κάποια προβλήματα στο χέρι μου. Με ταλαιπώρησε μία κύστη στον καρπό μου. Ο γιατρός μας δεν ήταν ακόμα εδώ και φυσικά δεν ήταν δική του ευθύνη. Αποφάσισα να το κοιτάξει κάποιος άλλος γιατρός και τελικά με μια σύριγγα προσπαθήσαμε να αφαιρέσουμε την κύστη, αλλά άρχισε να πρήζεται. Μία ημέρα πριν από τον αγώνα, δεν ήμουν σίγουρος αν θα μπορούσα να αγωνιστώ. Τελικά το έκανα, πήγα καλά και είμαι περήφανος για το αποτέλεσμα», αποκάλυψε ο Πετρούνιας στο ολλανδικό διαδικτυακό μέσο.

Με το βλέμμα στον τελικό του Σαββάτου (31/10), όπου η παρουσία του θεωρείται ως δεδομένη, τόνισε ότι θα προσπαθήσει να αποφύγει το «βηματάκι» στην έξοδο του προγράμματός του, που ήταν η μοναδική ατέλεια στην εκτέλεσή του στον προκριματικό:
«Αν ‘κολλήσω’ την προσγείωσή μου μπορώ να ξεπεράσω τους 16,000 βαθμούς. Το έχω πετύχει ήδη κάποιες φορές φέτος, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονπελιέ αλλά και δύο φορές στο γκραν πρι του Σομπατέλι, όπου δώσαμε το τελευταίο μας τεστ. Γι’ αυτό, πιστεύω ότι μπορώ να περιμένω περισσότερα από τον εαυτό μου, σε ό,τι αφορά τη βαθμολογία μου».

Ο Λευτέρης Πετρούνιας αναφέρθηκε εμφανώς συγκινημένος και στον πρόσφατο θάνατο του πατέρα του, που τον «χτύπησε» στην τελική ευθεία της προετοιμασίας του για το παγκόσμιο πρωτάθλημα:
«Ο τελευταίος μήνας ήταν πολύ δύσκολος για μένα. Η μεγαλύτερη μάχη που έδωσα τον τελευταίο μήνα είχε να κάνει με την απώλεια του πατέρα μου. Ό,τι κάνω τώρα, το κάνω για αυτόν γιατί είμαι σίγουρος ότι θα ήταν περήφανος για μένα αν με παρακολουθούσε», είπε και συμπλήρωσε:
«Η απώλεια του πατέρα μου ήταν κάτι που συνέβη πολύ κοντά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και είχα δύο επιλογές: Είτε να πέσω κάτω και να πάθω κατάθλιψη, είτε να μην τα παρατήσω και να κάνω όλη αυτή την προσπάθεια για τον πατέρα μου. Απλώς είπα στον εαυτό μου ότι χρειάζεται να συνεχίσω».

Δείτε το βίντεο με την συνέντευξη του Λευτέρη Πετρούνια στο “The Hard Way To Success”: